Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Eerst even een korte uitleg.

De arts van het expertiserapport heeft gereageerd dat als ik de goede behandeling gekregen zou hebben ik de kans op het behoud van het been tot vijf jaar na de operatie geschat worden op maximaal 60%.

Deze conclusie heeft die arts uit een onderzoek gehaald dat tussen 1991 en 1998 heeft plaats gevonden.

Maar onderaan dat onderzoek lees ik dat ze na deze studie concluderen dat er na 5 jaar, 61,9% van de patiënten nog een door bloeding hadden van 22,3%.
Dus na 5 jaar zijn die benen nog steeds niet geamputeerd.
Mijn late reactie komt omdat het onderzoek in het Engels staat geschreven, dat samen met doctoren taal maakt het extra moeilijk voor mij.

De tegen party reageert:
Op basis van het rapport van de arts lijkt er aldus sprake te zijn van een gemiste kans op een beter behandelresultaat, zijnde het behoud van het been, van maximaal 60% over een periode van vijf jaar.

Voor de periode na vijf jaar kan mijns inziens op basis van het rapport van de arts niet gesteld kan worden dat er een gerede kans was dat uw cliënt ook dan nog zijn been had kunnen behouden.

Als u het met deze uitgangspunten eens bent dat stel ik voor dat op basis van deze uitgangspunten een schadestaat wordt opgesteld.

In de eerste instantie ging ik met hun voorstel akkoord en heb dat telefonisch bevestigt.
Nu ik het rapport heb gelezen, denk ik dat ik een grote kans heb op meer dan 5 jaar 60 %.
Er is wel een voorlopig schade rapport maar heb niks ondertekend.

Nu is mijn vraag:
Kan ik als nog door procederen ondanks ik in de eerste instantie akkoord ging met hun voorstel ?.
Of bestaat er zo iets als een telefonisch gesprek is ook bindend ?

Zonder de inhoud van het schaderapport te kennen en op de hoogte te zijn van de toedracht c.q. verloop van de schadeafwikkeling kunt u doorprocederen, mits u het voorstel schriftelijk hebt geaccepteerd. Als u wilt kunt u in een privebericht direct contact met mij opnemen, zodat ik uw zaak beter kan beoordelen. Klikt u op de link bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag