Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een vraag.

4 maanden terug een occasion gekocht bij een Renault garage ( Bovag garage ) zonder Bovag garantie. Wel is de auto afgeleverd met een grote beurt waarbij dus oa de olie is vervangen. Het gaat om een Seat altea xl 1.8 tsi uit 2010 met 70,000 op de kilometerteller.

Tijdens die 4 maanden heb ik 3000 km gereden.
4 weken terug dacht ik van laat ik eens olie peilen. Nu was de oliepeil lager als het minimum, en heb ik 2.5 liter moeten bijvullen. Dit is dus echt teveel ( bevestigd telefonisch door Auto Traa Nijmegen Seat dealer )

Onze Seat staat nu inmiddels 2 weken bij de Renault garage en ze hebben een diagnose uitgevoerd incl advies en hulp van seat. Hieruit is voortgekomen dat de zuigers vd auto vervangen dienen te worden ( probleem is namelijk de Olieschaapveren ) wat dus op een totaal prijs komt van 3850 euro incl btw.

Als koper zijnde heb ik recht op een onderzoekplicht. Dit heb ik niet gedaan. Zou ik dit wel gedaan hebben dan zou niemand dit probleem hebben kunnen vinden, omdat het een inwendig probleem is, in de motor.

De verkoper heeft mij niets verteld over dit euvel.

Ook werkt de verwarming niet naar behoren. Er zit een Climate control in, zet je deze aan de linker kant op HI ( max temp ) dan wordt hij warm, draai je de knop naar 26 graden dan blaast hij koude lucht. Er is dus iets met de kachelpaneel.

Vandaag een email ontvangen dat ik 25% korting krijg op een bedrag van 3850 euro. Hier gaan wij niet mee akkoord! Wij hebben maar liefs 11,780,-euro betaald voor de auto.

Ik heb vandaag een tegemoetkoming gedaan, en dat is dat ze de auto maar beter ergens anders kunnen laten maken voor een bedrag van 1850 excl btw. En dat ik daar van 25% wil betsen ( 560 euro ) wat eigenlijk tegen mij precipe is.

Mochten ze dit afslaan, wat kunnen wij dan doen?

Als de verkoper uw tegemoetkoming afslaat dan kunt u in het uiterste geval procederen. Maar als ik uw zaak zo beoordeel dan heeft de verkoper u een ondeugdelijke auto geleverd, waarbij de gebreken ook door hem volledig hersteld/vervangen dienen te worden. Als u schriftelijk hebt ingestemd met de tegemoetkoming, dan maakt u minder kans op volledige vergoeding. Wellicht dat een brief van een jurist na bestudering van uw zaak tot een ander resultaat kan leiden. Neemt u daartoe direct contact met mij op via een privebricht door op de link te klikken bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemiddag,

Gisteren ( 2 januari ) heb ik contact gehad met de Garage waar onze auto staat.

Ik heb een mail opgesteld naar hun zie hier onder:

Hoi Jeroen,


Het zelfde voor jou / jullie!


Zoals beloofd vandaag na ons telefoon gesprek zou ik even een mail sturen.


De kosten die gepaard gaan kunnen wij gewoonweg niet betalen omdat wij reeds al een hoop geld betaald hebben voor de auto. Wij hebben vandaag contact gehad met consumentenbond (jurist) en tevens onze eigen rechtsbijstand verzekering ( jurist) en zijn tot conclusie gekomen dat de auto onder categorie 'verborgen gebreken' valt. De Seat heb ik welis waar zonder garantie gekocht, maar dit probleem is niet van 1 dag. De Olieschaapveren raken langzaam aan verstopt waarbij je dus deze klachten krijgt.


Dit kan een heel lang en vermoeid proces gaan worden voor ons beide waar we denk ik met zijn alle geen zin in hebben. 


Dus daarom willen wij ook mee denken om de kosten zolaag mogelijk te houden en tot een uitkomst te komen.


Mijn voorstel is, zoals telefonisch besproken:


De auto laten maken bij een bedrijf in Geldermalsen die daar gespecialiseerd in zijn. voor 1850 excl btw of te wel 2238 euro incl btw. Waarbij we een tegemoetkoming willen doen van 560 euro. 



De probleem met de verwarming wil ik bij deze laten zitten en neem ik voor mijn rekening.


Ik hoop dat we samen eruit kunnen komen zodat we allebij tevreden zijn.


Wanneer ik de leenauto terug breng naar jullie kan ik eventueel de Seat gelijk weg brengen naar Geldermalsen en vervolgens met de trein terug gaan naar huis zodat jullie daar geen onkosten aan hebben. 

Ik heb dus een toezegging gedaan dat ik 560 euro wil betalen, en dat ik het probleem met de kachelpaneel voor mijn rekening neem ( wat ik eigenlijk niet wil maar goed )

Nu is het de vraag wat ze hierop zullen antwoorden.

Ik zou graag in contact komen met een jurist

Mvg


Neemt u direct contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag