Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij werken op een benzine station. Nu gaat het dicht ivm controle van ondergrondse tanks . Dit gaat minimaal 2 weken duren. Met misschien een uitloop naar 4 weken . . Kan de werkgever ons dan verplichten om verlofuren op tenemen?. Of onbetaald verlof.?. Als wij verlofuren op moeten nemen hebben we niet genoeg uren voor zomervakantie . En onbetaald verlof kunnen de meeste van ons niet veroorloven . Wat mag een werkgever in dit geval? En wat zijn onze rechten ?
Sommige hebben een volledig uren contract . Maar zoals bv ik maar een 4uren contract per periode . Maar ik werk gemiddeld 75 uur per periode .

Dat het tankstation dicht gaat behoort tot het ondernemersrisico. Uw werkgever moet in die periode dan ook het normale salaris doorbetalen. Hij mag dat niet afwentelen op het personeel.

Wanneer de werkgever weigert het salaris door te betalen, dan adviseer ik u met uw collega`s zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij kan dan, tegen relatief lage kosten, voor u en uw collega`s aan de slag.

Beoordeel dit antwoord:

De reden die u aangeeft, komt voor rekening van uw werkgever. Dit betekent dat u recht heeft op doorbetaling van uw loon en dat u niet verplicht bent om wettelijke vakantiedagen of onbetaald verlof op te nemen.

Er zijn twee kanttekeningen. Krijgt u meer dan het wettelijk minimum aan vakantiedagen (dat is vier keer de overeengekomen arbeidsduur per week), dan mag voor de extra dagen worden afgesproken dat de werkgever bepaald wanneer ze mogen worden opgenomen. Is dit niet afgesproken, dan hoeft u niet akkoord te gaan met het opnemen van vakantie.

Ook moet worden gekeken naar wat uw loon is. Dit wordt bepaald door wat is afgesproken in de arbeidsovereenkomst, maar ook door de uren die u daadwerkelijk werkt. Zo mag bijvoorbeeld worden afgesproken dat in de eerste zes maanden van de arbeidsovereenkomst geen loon hoeft te worden betaald als er niet wordt gewerkt (dit moet dan al schriftelijk zijn afgesproken en daar zijn wel enkele uitzonderingen op) en moet er worden gekeken of u recht heeft op een arbeidsovereenkomst voor meer uren, aangezien u gemiddeld veel meer uren werkt dan in uw contract staat (rechtsvermoeden arbeidsomvang).

U mag mij kosteloos uw arbeidsovereenkomst toesturen, zodat ik voor u kan kijken of u mogelijk recht hebt op een arbeidsovereenkomst voor meer uren. Ook kan dan worden uitgezocht over hoeveel uren u recht heeft op loon in verband met de controle van de tanks. Ik help u graag verder.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag