Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedemiddag, bij de aankoop van ons huis 5 jaar geleden hadden de buren tussen ons erf en hun een stuk grond met daarop wat kippen, paardjes etc. Zag er erg gezellig uit.
Die dieren zijn sinds een paar jaar verdwenen en nu staat er al sinds jaar en dag een grote carnavalswagen (min. 3,5 meter hoog) op dat terrein waaraan flink gebouwd wordt. Die wagen staat nu in een half afgebroken staat tegen onze heg geparkeerd. Het zicht is verschrikkelijk.
Nu willen wij ons huis gaan verkopen en zijn dan ook bang dat dat zicht geinteresseerden zullen afschrikken. In het verleden is al door de buurt kenbaar gemaakt aan de bewoners dat het een doorn in het oog is maar ze doen er niets aan.
Mogen zij zomaar die wagen daar parkeren? En wat als het voor waardevermindering zorgt van ons huis? Kunnen we dat verhalen?

U kunt in het van toepassing zijnde bestemmingsplan (specifiek) en de gemeentelijke APV (algemeen) proberen te zoeken of hierin regels zijn gesteld t.a.v. het gebruik van het perceel waarop de caranavalswagen staat. Zoek op: stalling voertuig

Ik schat in dat zolang er aantoonbaar gewerkt wordt aan de wagen, u weinig kans maakt op succes bij een eventueel verzet tegen de aanwezigheid van de wagen. Is er feitelijk sprake van het stallen van een carnavalswagen (bijvoorbeeld ten behoeve van een carnavalsvereniging), dan zijn er wellicht mogelijkheden voor verzet en in het verlengde daarvan op een schadeclaim richting buren als e.e.a. aantoonbaar leidt tot schade (waardevermindering) bij u.

Beoordeel dit antwoord:

Graag willen wij ons aan u voorstellen. Wij zijn van het SBS6 televisieprogramma ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’. In dit programma lost Mr. hooglopende kwesties en conflicten op.

Mr. Frank Visser is ruim 20 jaar geleden begonnen met het tv-programma 'De Rijdende Rechter' omdat hij vond dat alle mensen recht hebben op recht. En dat vindt hij nog steeds!

Wij hebben uw case gelezen en vragen ons af wat de situatie nu is? Wij bieden u de mogelijkheid aan om uw zaak in ons televisieprogramma te behandelen.

Als u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag