Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn dochter van 12 jaar ziet steeds meer op tegen de vakanties die ze bij haar vader 'moet' doorbrengen. Hij heeft een nieuwe vriendin die de hele dag loopt te mopperen op mijn dochter (ze voelt zich soms verbaal bedreigd door die vriendin en haar vader grijpt dan niet in). Ik heb haar dan huilend aan de lijn omdat ze niet bij haar vader terecht kan. Kun je als 12 jarige al regelen dat je niet meer naar je vader hoeft of bv niet meer langer dan een weekend?

Ja dat kan, u zou een verzoekschrift kunnen indienen bij de rechtbank ter verkrijging van een wijziging van de omgangsregeling. Uw dochter zal als 12-jarige dan door de rechtbank op dat verzoek worden gehoord. Zij kan dan aangeven wat zij zelf wel en niet graag zou willen. Een dergelijk verzoekschrift moet worden ingediend middels een advocaat. Desgewenst kunt u contact met mij opnemen om u hierin bij te staan.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt alleen als moeder zelf ingrijpen, liefst toch in overleg met uw ex. Als het aankomt op procederen, dan heeft uw dochter hierin wel een stem en kan zij ook door de rechter worden gehoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag