Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


mijn ex is sinds januari 2016 werkloos, waarbij zijn salaris nog tot september 2016 werd doorbetaald. na deze periode heeft hij een flink bedrag als afvloeiing meegekregen (ca. 150.000,-).

Per januari 2017 zit hij nu in de ww en ontvangt de maximale uitkering. In de periode sept-dec 2016 heeft hij dus geen uitkering ontvangen.

nu wil hij de partner(-en kinder)alimentatie verlagen, omdat hij niet zo snel wil interen op zijn afkoopsom en dit aanpassen in het convenant.

waar doe ik verstandig aan in kader van meewerken? de verstandhouding is overigens goed.

dient het convenant overigens door een advocaat te worden aangepast of kunnen wij dit zelf? en moet dit dan door een rechter worden bekrachtigd?

Zijn gouden handdruk compenseert zijn lagere inkomen, zodat dit geen reden is om de alimentatie te verlagen. Pas als het geld is 'verbruikt' is er reden om de alimentatie te verlagen.

Overigens kunt u in onderling overleg afspraken zonder advocaat of rechter wijzigen.

Beoordeel dit antwoord:

Het bedrag dat hij heeft meegekregen is bedoeld om het verlies van inkomen te compenseren. Hij zal daar dus van moeten leven, in aanvulling op de WW die hij vooralsnog krijgt. Dat betekent dus dat er geen sprake is van enige omstandigheid om de aan hem opgelegde alimentatieverplichting voor nu te verlagen. Dat hij dat bedrag nu niet wenst te gebruiken, maakt dat niet anders. Dit zou op termijn anders kunnen zijn, als het bedrag dat hij heeft ontvangen vrijwel geheel is gebruikt en hij daardoor niet langer in staat zou zijn de alimentatie te betalen. Mocht bijstand gewenst zijn, dan kunt u altijd even contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

wettelijk begrijp ik de redenatie. Ik weet nog niet met welk bedrag hij het zou willen verlagen, en hij geeft ook aan dat als zijn financiƫle situatie in positieve zin verandert, hij de alimentatie dan weer wil verhogen.
mijn twijfel zit meer in het volgende; onze verstandhouding is goed en dat wil ik graag zo houden. de duur van bv de partneralimentatie hebben wij vele malen langer afgesproken dan wettelijk nodig is. hierin is hij mij ook tegemoet gekomen.
als ik nu wat verlaag dan kan hij mij (in theorie) ook langer blijven doorbetalen vanuit oa zijn gouden handdruk. ik zeg met nadruk in theorie, want hij kan het geld dat hij nu 'uitspaart' natuurlijk ook aan andere zaken uitgeven waardoor het toch nog eerder 'op' is.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag