Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Mijn moeder heeft al 20 jaar een invalidekaart. Iedere 5 jaar wordt opnieuw bekeken of de kaart met een periode van 5 jaar verlengd wordt. Het geval is echter dat haar situatie nooit meer zal verbeteren, eerder verslechteren. Mijn moeder heeft een ongeluk gehad, waarbij beide hielen van haar voeten zijn verbrijzeld. Ze is destijds geopereerd waardoor ze gelukkig wel in staat is om kleine afstanden te kunnen lopen. Ze heeft al ze te veel loopt veel pijn en kan niet te lang stilstaan. Door haar doorzettingsvermogen en wil loopt zij dus kleine afstanden (nog) zelfstandig zonder hulpmiddelen ( wel aangepaste schoenen). Mijn vader en moeder kunnen doordat zij de invalidekaart hebben korte uitjes maken. Mijn vader is 86 jaar en loopt door zijn leeftijd ook niet meer als een kievit. Hij kan mijn moeder nog wel ondersteunen als dit nodig is
Nu hebben mijn ouders deze week te horen gekregen dat zij niet langer ( na 20 jaar dus) recht hebben op de invalidekaart. De regels zijn aangescherpt en waarschijnlijk is de situatie voorgaande jaren niet helemaal juist beoordeeld volgens de mevrouw van de gemeente. Ik wil bezwaar gaan maken tegen deze uitspraak.

Graag zou ik aan u advies willen vragen omtrent deze situatie.

Als u wilt, kan ik u hierbij helpen. Is het besluit minder dan 6 weken genomen? Anders kunt u niet meer in bezwaar gaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag