Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben meer dan een half jaar ziek, mijn werkgever heeft mij (volgens de regels van het bedrijf) gekort met 10%. De salarisadministratie heeft nu op mijn salarisstrook mijn parttime percentage aangepast naar 90% in plaats van een inhouding op mijn brutoloon. Nu lijkt het alsof ik een dienstverband van 90% heb, terwijl ik een arbeidsovereenkomst heb voor 100%. Is dit de juiste manier, mag dit?

Nee, dit is niet de jusite manier. Dit mag dus niet.

Uw arbeidsomvang blijft 100%. men hoeft alleen maar 90% uit te betalen. Juist zou zijn een korting van 10% op de loonstrook te verwerken. Ik adviseer u dan ook contact op te nemen met de salarisadministratie om dit aan te passen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb dit al aangegeven bij de salarisadministratie, echter daar werd mij verteld "dat dit nu eenmaal de manier is waarop zij werken". Is er een wetsartikel o.i.d. wat ik hen kan geven, zodat zij dit wel moeten aanpassen? Alvast bedankt.


Wanneer men het % aanpast, dan is dat een deeltijdontslag. Daarvoor heeft men toestemming van de kantonrechter of uw instemming nodig. Men kan niet eenzijdig de arbeidsduur aanpassen.

Ik adviseer u uw standpunt op papier (of e-mail) te zetten en aan de werkgever toe te zenden. Dan ligt uw standpunt in ieder geval vast. De werkgever kan dan later niet zeggen, dat u er mee akkoord gegaan bent. De feitelijke uitbetaling klopt wel. Wanneer u weer volledig hersteld bent, dan moet men u weer gewoon volgens de fulltime factor betalen.

Juridisch mag het niet wat de werkgever doet, maar de vraag is of u er praktisch door geschaad wordt? Ik denk het niet. waarschijnlijk is het dus verstandig dit niet al te hard te spelen denk ik.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag