Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Als een leraar een telefoon inneemt en deze is bij het teruggeven beschadigd of gestolen wie is aansprakelijk en wie moet dit betalen de leraar of toch de leerling?

Degene die de schade heeft veroorzaakt moet in beginsel de schade vergoeden. Heb jij hierover al contact gehad met de school/onderwijsinstelling?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik vraag dit omdat een leraar van ons heeft aangekondigd dat hij na de kerstvakantie in zijn lokaal speciaal een tafel gaat neerzetten waar je in het begin van de les je telefoon moet neerleggen en deze dan weer aan het aan het eind van de les mag pakken, maar ik vroeg me af omdat ik onlangs een nieuwe telefoon heb gekocht wie dan aansprakelijk is en dus de schade of de hele telefoon moet betalen als mijn telefoon gestolen of beschadigd is geraakt terwijl deze zich op die tafel bevond en dus niet bekend is wie deze heeft beschadigt of heeft gestolen.


Oke duidelijk. Het antwoord blijft hetzelfde met de toevoeging het advies om daarover vooraf te communiceren met (de directie van) de onderwijsinstelling. Ik hoor graag wat de reactie is van de onderwijsinsteling.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik heb komende dinsdag pas weer school kan dan ook pas contact op nemen met de directie.
Ik weet wel dat de desbetreffende leraar zelf zegt als je niet je telefoon daar neer wil leggen je deze maar in je kluisje moet stoppen en niet mee moet nemen naar zijn les, maar ik vind het kluisje een minder veilige plek dan mijn eigen broekzak omdat wij een systeem bij ons op school hebben waarbij je je kluisje met een pasje moet openmaken een als je je pasje bent vergeten je gewoon aan een medewerker kan vragen of hij/zij het kluisje even wil openmaken, maar er wordt vervolgens niet gecontroleerd of dit ook jouw eigen kluisje is en dit is buiten het feit dat het vaker is voorgekomen dat met 1 pasje meerdere kluisjes open gingen. Ik heb ook nog een vraag over het feit dat je waardevolle spullen niet mee mag nemen naar het kleedlokaal van de gymzaal als je dit wel doet en het wordt gestolen is de school niet aansprakelijk zeggen ze, klopt dit? en wat als waardevolle spullen uit je kluisje worden gestolen is de school dan wel aansprakelijk?


Een diefstal kan inderdaad niet op de school afgewenteld worden, vooral niet nu er kennelijk mogelijkheden zijn om jouw waardevolle spullen op te bergen in een kluis. Ik zou de kwestie met de makkelijk te openen kluis aankaarten bij de directie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag