Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Bij mijn exman is sinds november 2015 loonbeslag gelegd door de belastingdienst. Dit betekent dat ik geen kinderalimentatie meer ontvang sindsdien. Dit duurt nu al zo lang dat ik twijfel of dit wel waar is.
Hoe kan ik verifieren of er echt loonbeslag is gelegd? Als dit werkelijk zo is, dan sta ik achter in de rij van schuldeisers (ivm zijn faillissement van uit 2013) als ik dit wil aanvechten om alsnog kinderalimentatie te ontvangen.
Wat moet ik doen?

Dat is reden om herziening te vragen van het alimentatiebedrag maar niet om eigenhandig te verminderen . Als ik u was zou ik de achterstallige vorderingen via het LBIO opeisen, misschien komt de waarheid dan wel aan het licht.

Beoordeel dit antwoord:

Ik raad u eveneens aan de inning van de alimentatie neer te leggen bij het LBIO. Dat kost u niets. Zij kunnen uiteindelijk ook beslag leggen en zo mee delen in de opbrengst van het beslag. Dan zal mogelijk wel moeten worden gedeeld met andere beslagleggers. U kunt ook een deurwaarder inschakelen om de achterstallige alimentatie te innen maar die zal u daar een rekening voor sturen welke hoog kan oplopen. Het LBIO is nu voor u dus de eerst aangewezen weg. U kunt contact opnemen met het LBIO via www.lbio.nl.

Indien uw ex zou menen dat hij niet langer in staat is de aan hem opgelegde alimentatie te voldoen, is het aan hem om een procedure tot verlaging van die alimentatie op te starten. Niet aan u. Mocht bijstand in een dergelijke procedure in de toekomst gewenst zijn om daarin verweer te voeren, dan kunt u desgewenst altijd contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag