Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Ik heb een vraag betreft het huren van een winkelpand. Er is mij een winkelpand aangeboden voor tijdelijke duur wegens renovatie binnen ons centrum. Verhuurder heeft mij tijdelijk tot einde renovatie een ander pand aangeboden. Dit pand bevat wel een rioleringsaansluiting maar toilet ontbreekt en bevat geen pantry. Tevens is door voorgaande huurder die door de rechter uit het pand is gezet alle stroomvoorzieningen weggenomen. Er zit dus nergens meer een stopcontact in de wand behalve lege gaten en gleuven waar stroomdraad heeft gelopen. In welke mate is de verhuurder wel of niet verplicht om een winkelpand op te leveren met minimale basis voorzieningen zoals stroom contactpunten, toilet etc? Verhuurder benoemt dat hij dit niet hoeft te verzorgen en dit onder de noemer 'casco-verhuur' valt. Oftewel dat dit soort voorzieningen voor rekening zijn van huurder ook bij tijdelijke huur. Kunt u mij hierover nader informeren? Ik hoor graag zo spoedig mogelijk van u gezien ik eind van de maand mijn huidige winkellocatie moet verlaten en op korte termijn een beslissing moet nemen betreft het nieuwe tijdelijke winkelpand wat men mij heeft voorgelegd. Bij voorbaat dank voor uw reactie

Het lijkt mij dat uw verhuurder zich er wel erg gemakkelijk van af maakt. Een vervangende voorziening zal volgens mij aan basisvereisten moeten voldoen. De verhuurder kan niet van u verlangen dat u voor een betrekkelijk korte periode een gehuurde ruimte geheel ingericht.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw reactie. Verhuurder beroept zich dat zij casco leveren en dat is obv rioolaansluiting, gevel pui en vanaf meterkast. Dit wordt inmiddels al mijn 4e verhuizing sinds ik huur. Steeds obv tijdelijke huurcontracten gezien geplande renovatie. Op mail intentie staan van het willen behouden van mijn onderneming binnen de nieuwbouw ontwikkelingen en hiervoor de beste inspanningen voor geboden worden en garantie op uiteindelijke vaste plek. Met die rede heb ik dan ook de vele keren verhuizen geaccepteerd met oog op de toekomst. De tijdelijke voorgaande en huidige winkellocaties waren redelijk tot goed afgewerkte (niet casco) winkelpanden oftewel met minimale startkosten. Nu zit ik nog maar koud enkele maanden op huidige locatie wat mijn laatste tijdelijke plek zou zijn tot overstap naar nieuwbouw en heeft men alsnog de huur opgezegd waardoor de gemaakte toezegging van laatste verhuizing niet wordt nagekomen. En het tijdelijke alternatief nu ook nog eens slechter dan slecht genoemd kan worden waardoor ik de gelden die apart staan betreft investering voor nieuwbouw (lange duur) nu ingelegd moet worden voor een tijdelijke locatie (kapitaalvernietiging) om maar niet te spreken dat ik zo'n investering later nogmaals moet doen! Verhuurder wil alleen bijdrage tot een bepaald bedrag als ik mij nu al verbind aan een vast huurcontract betreft de nog te bouwen nieuwe winkellocatie (over 2 jaar) Het enige wat hiervan bestaat is een impressie tekening en een schets plattegrond. Doe ik dat niet dan ben ik de toegewezen nieuwe vaste plek zoals mij gedurende jaren Is beloofd kwijt en pas ik hoogst waarschijnlijk ook niet meer binnen de nieuwe plannen. Dit is pure chantage naar mijn mening. Ik zou graag uw opinie ontvangen wat uw bevindingen zijn betreft deze kwestie en hoe mij rechten hierin zijn. Ik heb eindelijk na jaren investeren binnen dit winkelcentrum een bedrijf opgebouwd dat gevonden wordt en een vaste klantenkring heeft opgebouwd. Het kan toch niet zo zijn dat een verhuurder dit zomaar op deze kort door de bocht manier stil kan leggen?! Ik hoor graag van u. Alvast hartelijk dank voor de genomen moeite.


Blijkbaar heeft uw verhuurder de vorige keren zijn verantwoordelijkheid wel genomen en u vervangende ruimte geboden die basaal. Was ingericht. Volgens mij mag u dat een volgende keer ook verlangen. Dat u uw vaste ruimte casco huurt wil niet zeggen dat een tijdelijke ruimte ook casco ingericht mag zijn. Een toekomstig contract staat hier los van. Het gaat nu om het lopende contract en uw gedwongen verhuizing.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag