Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex-partner heeft een advocaat ingeschakeld omdat ze de alimentatie omhoog wil zetten via de rechtbank. Destijds is er onder druk door mij iets getekend maar niet naar de rechtbank gegaan.
De draagkrachtberekening tijdens de scheiding kwam neer op een bedrag van 50 euro per maand kinderalimentatie. Ik betaal inmiddels 75 euro maar nu wil mijn ex 150 euro per maand.
Mijn vraag is wat ik moet doen en hoe ik mijn huidige draagkracht kan berekenen of dat er alleen terugval is op de draagkracht op het moment van scheiden.
Ik hoor graag zsm van u aangezien ik uiterlijk 11 januari moet reageren op het verzoek.

Ik raad u aan een advocaat in de hand te nemen die u hier in kan bijstaan. Alimentatie berekenen is specialistisch en niet iets dat u zelf gemakkelijk kunt doen. Bovendien heeft u een advocaat nodig als u een verweerschrift tegen het verzoek van uw ex wenst in te dienen. Desgewenst kunt u contact met mij opnemen. Van belang is overigens dat er iets in de omstandigheden gewijzigd zal moeten zijn, wil uw ex ontvankelijk zijn in diens verzoek om de alimentatie herberekend te krijgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag