Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik woon nu sinds 20 12 bij mijn vriendin en haar kinderen in huis. In 20 13 hebben we samen een dochtertje gekregen. Ik betaal de helft van de huur en alle boodschappen en nog wat zaken. Eind 20 16 kreeg ze een brief van de belastingdienst met een grote schuld. Nu is mijn vraag kan de belastingdienst de helft op mij verhalen of kan dit niet omdat we geen samenlevingscontract hebben.

schulden worden niet ingebracht indien u gaat samenwonen als ware het een schuld van uw beiden , dat kan ook uitgesloten worden voordat u gaat trouwen of samenwonen. Wel zou de belastingdienst de schuld kunnen verrekenen als uw vriendin recht op toeslag heeft. Indien beslag wordt gelegd zal dat bij voorkeur zijn op loon, het is raadzaam zaken en spullen te kunnen herleiden naar een bepaald vermogen. Facturen en bonnen dienen bewaard te worden van dure spullen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor het snelle antwoord. Het probleem is dat ze deze schuld heeft opgebouwd in de tijd dat we samen woonden en ze toeslagen heeft uitbetaald gekregen waarvan ik niks afwist. Volgens de Nederlandse staat ben je na 6 maanden samenwonen fiscaal partner, maar is de schuld dan ook automatisch voor mij.


Nee niet als u de toeslagen niet ontvangt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag