Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben een bod op een huis gedaan en via de mail en telefoon 2 keer een tegenbod gehad. Het laatste tegenbod kregen wij op vrijdag ochtend met een voorstel om 's middags direct te komen tekenen. Wij wilden er in het weekend nog overnadenken en dit heb ik via de mail verteld. Wij kregen helaas op zaterdag ochtend een email dat het voorstel is ingetrokken omdat ze een hoger bod hadden gekregen. Als wij ons bod zouden verhogen zouden wij het huis als nog mogen kopen.

Mag de makelaar zijn voorstel zomaar intrekken? En ik dacht dat wij onder bod waren en de makelaar noemt het onderhandeling waardoor hij zegt dat hij in zijn recht staat.

De makelaar mag zijn voorstel zomaar intrekken mits er een tegenbod is gedaan en expliciet is meegedeeld dat er sprake is van onderhandelingen. Is dat niet het geval dan kunt u de makelaar aan het voorstel laten houden. Overigens is het in beginsel zo dat de makelaar met andere kopers mag onderhandelen ook al doet u als eerste een bod of is de makelaar met u in onderhandeling. Dit hangt wel af van de verkoopprocedure. Voor meer info of verdere hulp kunt u mij een privebericht sturen door op de link te klikken bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag