Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben ons huis verkocht, overdracht 5 januari, en een nieuw gekocht, overdracht 15 januari. We hebben ter overbrugging vanaf half december een zimerhuisje gehuurd op een vakantiepark. De huisjes zijn van privé eigenaren. Mijn man wilde ons vast inschrijven bij de gemeente. Hij deed dit online, en schreef ons in op het adres van het zomerhuisje, met de gedachte dit later naar het nieuwe adres aan te passen.
Daarna beseften we dat we nu voor een heel jaar OZB moeten betalen voor het zomerhuisje, omdat er daarbij uitgegaan wordt van de situatie per 1 januari. De gemeente wil het niet terugdraaien.
Wij betalen nu ook OZB voor het oude huis. Dat bedrag is bij de overdracht verrekend. En ook OZB voor het nieuwe huis. Dat bedrag wordt ook bij de overdracht aan ons toegerekend. Hoe komen we hier nu uit? De gemeente zegt dat ze niets meer kunnen veranderen. We gaan dus OZB betalen voor het huis van iemand anders, waar we maar een paar weken hebben gebivakkeerd. Wie heeft een tip?

Deze belastingplicht is voor de eigenaren van het huis , niet voor u. Dus stuurt u het door naar de eigenaar van de woning.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie. dus de ozb aanslag wordt niet aan mij persoonlijk gericht?


Nee de ozb is eigenarenbelasting , het zou kunnen dat de verhuurder een deel van de ozb indirect doorberekend in de huur, dat wel.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw duidelijke antwoord. Het is me duidelijk dat ik de aanslag door kan sturen naar de eigenaren. Vriendelijke groet.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag