Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn baas heeft mij na 11 jaar te kennen gegeven dat ik weg moet, uit mijn eigen, en anders gaat hij wachten of uitlokken tot ik iets doe waar hij mij mee op staande voet kan ontslaan.
nou heeft hij mij dit mondeling medegedeeld en wil ik dit op paier bevestigd hebben.
is het verstandig om hier schriftelijk op te antwoorden met de argumenten waarom ik niet van plan ben om weg te gaan?
Wat zou ik meer kunnen doen?

Uw werkgever kan u uiteraard niet dwingen zelf ontslag te nemen, ook niet onder druk van een toekomstig ontslag op staande voet. Het is de vraag of het verstandig is deze mededeling naar hem toe te bevestigen, aangezien hij het waarschijnlijk wel zal ontkennen. Blijf in ieder geval op uw hoede en doe niets dat uw dienstverband in gevaar kan brengen. U hoeft in principe niet op papier te zetten waarom u niet van plan bent te vertrekken, maar het zou gebruikt kunnen worden om van uw kant uw positie wat in te dekken.
Mocht u eventueel wel bereid zijn mee te werken aan een einde van de arbeidsovereenkomst waarbij uw WW-rechten worden zeker gesteld dan zou dat kunnen door middel van een beëindigingsovereenkomst.
Mocht u meer informatie wensen, dan kunt u volledig vrijblijvend hierover contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik zou die mededeling wel schriftelijk bevestigen. Immers wanneer uw werkgever kwaad wil, dan is een stok om de hond te slaan snel gevonden. In dat geval kunt u de kwade opzet gemakkelijker aantonen.

Wanner de werkgever de arbeidsovereenkomst opzegt heeft u en recht op een WW-uitkering en recht op een transitievergoeding (TV). wanneer u zelf weggaat, dan heeft u die rechten niet. Voor een ontslag op staande voet moet de werkgever een goede reden hebben. Dit kan dus niet zo maar.

Ik adviseer u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Hij/zij kan u dan nader informeren omtrent uw rechten.

Beoordeel dit antwoord:

Het is duidelijk dat uw werkgever liever afscheid van u wil nemen. Het zinloos dreigen met ontslag op staande voet is eerder een uiting van machteloosheid. Uw werkgever heeft voor beeindiging van uw dienstverband waarschijnlijk uw medewerking nodig.

Dit is met andere woorden voor u wel een hele goede kans om een goede beeindigingsregeling met uw werkgever te treffen. Het komt hierbij wel aan op de juiste strategie, toon en timing.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb mijn werkgever ook in het gesprek verteld dat als hij wil dat ik weg ga dat we dan alles netjes op papier moeten zetten. Maar hij wil hier niks van weten.
De meeste monteurs zitten nog op het salaris te wachten van december. Net als ik dus.
Het was puur dwingend wegwezen, anders ontslag.
Maar ik hou me gewoon in het gareel en doe mijn werk.


Wanneer de werkgever neit kan betalen -> dan kunt u bij het UWV aanspraak maken op overname van de loonbetalingsverplichting (artikel 61 WW). Let wel op, dat dat maximaal 3 maanden kan. U kunt dus niet te lang wachten.

Wanneer u en uw kollega`s niet betaald worden, dan kunt u ook gezamenlijk het faillissement van deze werkgever aanvragen.

Uw nadere reactie geeft eens te meer aan, dat de laatste alinea van mijn vorige advies meer dan terecht was.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag