Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb sinds 13-07-16 een vervroegde IVA uitkering. Mijn 104 weken ziekte loopt op 29-01-2017 af. Mijn werkgever heeft geen doorbetalingsverplichting meer per 13-07 en zegt dat ik dan per 13-07-16 ook geen verlofopbouw meer zou hebben en heeft mijn verlofsaldo aangepast. Tot mijn verbazing trekt mijn werkgever wel 3 weken verlof van aug 2016 af van mijn saldo. Nu is mijn vraag: mag mijn werkgever de verlofopbouw stoppen of niet en mag deze na 13-07-2016 nog wel zomaar verlofuren afschrijven. .

In principe is het zo dat de bepalingen uit de overeenkomst van toepassing zijn tot de loondoorbetaling niet meer noodzakelijk is.
Dat betekent dat uw verlofopbouw doorgaat en volgens mij is drie weken dan teveel.

Na de loondoorbetalingsverplichting kan de overeenkomst gewijzigd worden. Gewoonlijk dus niet tijdens.

Beoordeel dit antwoord:

Uw werkgever baseert zich waarschijnlijk op de regel dat wanneer er geen recht op loon is, er geen aanspraak is op vakantieopbouw. Daar zijn echter uitzonderingen op. Eén van die uitzonderingen is wanneer een werknemer tegen zijn wil niet in staat is om te werken. Ziekte valt onder die uitzondering.

Verlofdagen mogen van het saldo worden afgetrokken, indien u verlofdagen hebt opgenomen.

Mocht u willen dat ik mij nader in uw zaak verdiep en een brief opstel voor uw werkgever, dan kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag