Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben uitgeschreven door mijn moeder.
Nou wil ik gaan samenwonen met m'n vriend maar ik heb schulden en hij verdient niet genoeg ons bijden te onderhouden.
Maar nou is mijn vraag kunnen mijn schulden zijn probleem worden? Of niet want heb nu geen inkomen of niks en kan ook niet werken zonder inschrijving bij een gemeente dus hulp gezocht zo spoedig mogelijk.
Dus is er een manier om samen te gaan wonen zonder dat hij ooit aansprakelijk worden voor mijn schulden?

Door samen te wonen wordt je niet aansprakelijk voor de schulden van een ander. Houdt er wel rekening mee dat wanneer een deurwaarder beslag komt leggen op de inboedel, die deurwaarder er vanuit zal gaan dat alle spullen in het huis (deels) van jou zijn. Zorg dus dat jullie kunnen aantonen wat van jou is en wat van jouw vriend is, bijvoorbeeld met facturen of betaalbewijzen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oké dankjewel!! En hoe kan je dat aantonen met bijvoorbeeld 2dehands spullen of geschenken? Naar de notaris gaan kost een vermogen en dat hebben we allebij niet. Dus zijn daar nog manieren voor? Dat ik echt zeker weet dat hij er geen problemen door krijgt want hij verdient maar 40 euro meer als minimun inkomen.


Jij en jouw vriend zouden zelf een akte kunnen opmaken waarin wordt beschreven wat aan wie toebehoort en die akte ondertekenen, maar die heeft veel minder bewijskracht dan een notariële akte. De deurwaarder kan dan toch besluiten tot verkoop/inbeslagneming van de inboedel over te gaan. Een notariële akte daarentegen heeft dwingende bewijskracht en de deurwaarder zal dan zelf moeten bewijzen dat de goederen niet aan jouw vriend toebehoren, maar aan jou.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag