Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn man heeft een 0 uren contract en is opgeroepen voor 1 maand nu is hij in de ziektewet beland, en uwv vertel ons dat werkgever moet betalen. Werkgever weigert, is dit een zaak waarbij wij sterk staan? Wij hebben bewijzen dat hij ook daadwerkelijk is opgeroepen, nu is mijn vraag of wij een grote kans hebben om deze zaak te winnen.

Indien uw man ziek geworden is tijdens een oproepperiode, moet de werkgever het loon over de oproepperiode door betalen. Dit stopt als de oproepperiode eindigt. Zolang uw nul-urencontract duurt, kunt u geen Ziektewetuitkering krijgen.

Indien uw man ziek geworden is buiten een oproepperiode betaalt de werkgever geen loon door. Uw man kan ook geen Ziektewetuitkering krijgen zolang het nul-urencontract duurt.

Pas wanneer uw man 13 weken lang een bepaald aantal uren heeft gewerkt, moet de werkgever bij ziekte het loon doorbetalen. Hierbij moet hij kijken naar hoeveel uren er gemiddeld is gewerkt in de 13 weken voordat uw man ziek werd.

Om exact te kunnen bepalen hoe de situatie voor uw man in elkaar steekt, heb ik dus meer informatie nodig. U kunt daarvoor rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hij is trouwens 24 november ziekgemeld.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag