Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, Ik ben ziek thuis sinds 18 augustus 2016 en ik zit in mediation traject. Ik ga weg bij m'n werkgever en er wordt nu gekeken of dit spoor 2, outplacement of exit contact wordt.
M'n werkgever wil geen werkgeversverklaring verstrekken. Reden is dat hij zou moeten liegen over voortgang werkzaamheden.
Mijns inziens stond dit niet op m'n vorige werkgeversverklaring.
Staat hij in z'n recht of mag hij deze alsnog verstrekken.
Wij willen huis kopen om vaste woonlasten te verlagen ten opzichte van nu.
Alvast bedankt.

Je werkgever kan zeker een werkgeversverklaring verstrekken, hij kan alleen niet verklaren dat er geen redenen zijn te vermoeden dat het dienstverband binnenkort zal eindigen of iets dergelijks. Als hij dat wel dat dan kan hij door de bank aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade, indien hij weet dat dit niet correct is.
Maar ook als werknemer zou ik wachten met de koop van een huis als het dienstverband wellicht binnenkort eindigt en je zonder dit inkomen de woonlasten niet kunt betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wij willen net een huis kopen dat onze maandlasten voor zeker 40% zal verlagen ten opzichte van het huurhuis waarin we nu wonen. Het nieuwe huis kunnen we betalen zelfs als ik een uitkering zou moeten krijgen maar is net te duur om alleen op inkomen van m'n vriend te kunnen kopen.


Dan dient u dit met de bank die de financiering wil verstrekken te bespreken. Maar uw werkgever mag geen verklaring afgeven die niet conform de werkelijkheid is. Wel kan hij aangeven dat partijen in overleg zijn en er nog geen definitieve besluiten zijn genomen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag