Vraag

Hallo, Ik ben ziek thuis sinds 18 augustus 2016 en ik zit in mediation traject. Ik ga weg bij m'n werkgever en er wordt nu gekeken of dit spoor 2, outplacement of exit contact wordt.
M'n werkgever wil geen werkgeversverklaring verstrekken. Reden is dat hij zou moeten liegen over voortgang werkzaamheden.
Mijns inziens stond dit niet op m'n vorige werkgeversverklaring.
Staat hij in z'n recht of mag hij deze alsnog verstrekken.
Wij willen huis kopen om vaste woonlasten te verlagen ten opzichte van nu.
Alvast bedankt.

Deel deze vraag

3 Reacties

2 Je werkgever kan zeker een werkgeversverklaring verstrekken, hij kan alleen niet verklaren dat er geen redenen zijn te vermoeden dat het dienstverband binnenkort zal eindigen of iets dergelijks. Als hij dat wel dat dan kan hij door de bank aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade, indien hij weet dat dit niet correct is.
Maar ook als werknemer zou ik wachten met de koop van een huis als het dienstverband wellicht binnenkort eindigt en je zonder dit inkomen de woonlasten niet kunt betalen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****
Reactie van de vraagsteller
Wij willen net een huis kopen dat onze maandlasten voor zeker 40% zal verlagen ten opzichte van het huurhuis waarin we nu wonen. Het nieuwe huis kunnen we betalen zelfs als ik een uitkering zou moeten krijgen maar is net te duur om alleen op inkomen van m'n vriend te kunnen kopen.
1 Dan dient u dit met de bank die de financiering wil verstrekken te bespreken. Maar uw werkgever mag geen verklaring afgeven die niet conform de werkelijkheid is. Wel kan hij aangeven dat partijen in overleg zijn en er nog geen definitieve besluiten zijn genomen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm