Vraag

Bij deze wil ik een vraag stellen over een echtscheidibgsconvenant. Partijen hebben samen een convenant opgeteld en ondertekend. Dit vervolgens naar een advocaat gestuurd om door te nemen en in te dienen. Terug gekregen dat het alsnog naar de mediator moet en opnieuw besproken moet worden. Is dit altijd noodzakelijk als beide partijen al overeen gekomen zijn?

Deel deze vraag

5 Reacties

1 Nee, maar wat zijn de angels dan? In principe mogen partijen zelf overeenkomen hoe ze verdelen behalve als er ernstige consequenties zijn die een van beide partijen of beiden niet volledig begrijpen, bijvoorbeeld belastingtechnische gevolgen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****
Reactie van de vraagsteller
Bedankt voor je reactie!Wat is nou wijsheid in deze?Een andere advocaat raadplegen?Deze mediator geeft aan dat dit de gedragscodes zijn.
Is de mediator wel advocaat? Of is uw advocaat ook mediator? Ik vermoed een samenwerkingsverband tussen de twee. Op internet kunt u modelconvenanten downloaden en zelf verder invullen. Ik wil het ook wel beoordelen. Mogelijk bent u zaken vergeten, maar de advocaat moet aangeven welke zodat u zonder meer kosten te maken zelf kunt aanvullen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****
Reactie van de vraagsteller
We hebben inderdaad het convenant opgesteld via een format op internet. We hebben dit beide ondertekend en zijn dus overeen gekomen. Dit hebben we doorgestuurd naar een advocaat met de vraag erover heen te lezen en te kijken of het rechtsgeldig is. Vervolgens een indienschrift op te stellen en het naar de rechtbank te sturen. vervolgens een telefoontje gekregen dat het toch door een mediator bekeken moest worden. Deze mediator heeft ons gebeld en wilt toch met alle partijen om de tafel. Waarop mijn vraag was waarom dit nodig was aangezien we al overeen gekomen zijn. dit waren volgens haar gedragscodes. Er is inderdaad een samenwerkingsverband
1 Nou, dan is het duidelijk. Ik denk dat u een ander kantoor moet benaderen of eisen dat u de aanvullingen zelf doet. Vraagt u eens om welke specifieke gedragcode het dan gaat? Naam?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm