Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn ex-man en ik zijn 10 jaar geleden uit elkaar gegaan. In 2009 zijn we officieel gescheiden. Ons koophuis is buiten de verdeling gelaten omdat ik graag in de woning wilde blijven om onze kinderen stabiliteit te geven. Ik ben meer gaan werken om financieel in staat te zijn de woning volledig op mijn naam te zetten. Voordat het echter zo ver was, waren er door de advocaat van mijn ex en familieleden van hem beslagen gelegd op de woning doordat hij zijn advocaat niet betaalde en geld geleend heeft van zijn familie onder valse voorwendselen. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder, mijn ex man heeft al die jaren niets aan de hypotheek bijgedragen, hij is nu werkeloos en veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1,5 jaar. Ik wil nog steeds graag de woning overnemen of verkopen, maar dat kan niet door de beslagen. De waarde van het huis zal ongeveer gelijk zijn aan de hoogte van de hypotheek. Hoe kom ik van die beslagen af zodat de naam van mijn ex van de akte af kan en ik het huis kan kopen of verkopen?? De beslagleggers zijn tot op heden niet bereid mee te werken tenzij ik de schulden betaal. Naast dat het om grote bedragen gaat vind ik het ook onterecht daar ik de schulden niet gemaakt heb.

Bij de verdeling van het pand, heeft uw ex man recht op de helft van de overwaarde. Met de beslagleggers kan een regeling worden aangegaan op grond waarvan zij vervangende zekerheid krijgen door middel van een pandrecht op dit deel waar uw ex-man recht op heeft. Indien er aantoonbaar geen overwaarde is, kunt u via de rechter doorhaling van de beslagen vorderen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie. En mocht er wel overwaarde zijn, is het dan ook mogelijk om de beslagen door te laten halen zodat het huis verkocht kan worden?


Indien er overwaarde is, zullen de beslagleggers zeer waarschijnlijk alleen meewerken aan doorhaling van de beslagen indien zij vervangende zekerheid krijgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag