Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk 28 jaar de detailhandel en heb een contract van 16 uur. Nu willen ze alleen nog maar gaan werken met flexwerkers en ons een contract aanbieden van 13-24 . Er word gepusht om dit contract te pakken anders zou er overplaatsing kunnen zijn naar een ander filiaal. Heb nu zekerheid en weet wat er elke maand binnenkomt , vind het heel moeilijk en wil zeker geen 13 uur werken , wel graag meer . Heb gezegd geef me 16-24 dan teken ik meteen . Dit kan dus niet, hoop jullie me misschien wat wijze raad kunnen geven.

De werkgever mag jou niet onder dwang/dreiging van overplaatsing laten tekenen. Staat er iets in jouw arbeidsovereenkomst over het werken op een ander filiaal?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nee


De werkgever kan dan jouw standplaats niet eenzijdig wijzigen. Op basis van de informatie die jij hebt gegeven is mijn advies, niet tekenen.

Beoordeel dit antwoord:

Uw werkplek is een arbeidsvoorwaarde. Als niet schriftelijk is afgesproken dat uw werkgever de arbeidsvoorwaarden eenzijdig mag wijzigen, dan mag u alleen worden gevraagd naar een ander filiaal te gaan als dit van tevoren is afgesproken ('werknemer is bereid om op een andere locatie te werken') of als de situatie van de werkgever hierom vraagt en de werkgever u hiertoe een redelijk voorstel doet. Belangrijk hierbij is hoe lang u al werkt op de huidige plek; hoe langer, hoe lastiger het wordt voor de werkgever om deze locatie eenzijdig te kunnen veranderen.

Daarnaast kunnen uw arbeidsuren niet zomaar eenzijdig worden verlaagd als er geen bedrijfseconomische redenen zijn (en als die er wel zijn, dan kan de weg van gedeeltelijk ontslag worden gevolgd, waarvoor toestemming van het UWV nodig is). Het karakter van uw arbeidsovereenkomst kan ook niet zomaar worden veranderd naar een flexcontract.

Op basis van uw informatie zou een wijze raad zijn om niet akkoord te gaan met de nieuwe arbeidsovereenkomst en, als de werkgever vasthoudt aan de nieuwe werklocatie, goede juridische hulp in te schakelen zodat op een juiste en gepaste manier ervoor kan worden gezorgd dat uw huidige werklocatie wordt behouden. Eventueel kan er ook voor worden gekozen om nu al, wederom op een gepaste manier, vast te leggen wat de werkgever heeft aangekondigd voor wat betreft de standplaats als het flexcontract niet wordt getekend, bijvoorbeeld in een email. Mocht er onverhoopt toch een geschil ontstaan, dan is het in ieder geval duidelijk wat de aanleiding is geweest en staat u sterker. Ik help u graag verder als nog vragen zijn. U kunt daarvoor rechts op mijn naam klikken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag