Vraag

Ik heb een tijdje terug een woning gekocht. Langs deze woning komt een rijbaan te liggen, welke naar het nieuwbouwplan loopt welke achter mijn woning gesitueerd is. Deze rijbaan is van de projectontwikkelaar. Deze rijbaan komt op slechts 30cm van mijn woning te liggen.
Ondanks dat hier niet heel veel verkeer overheen zal rijden, ben ik toch bang dat dit slecht is voor de fundering (het is een oud huis, gemetselde fundering) en dat de autos zo dicht langs mijn gevel rijden.

Mijn vraag is; zijn er juridische of wettelijke eisen met betrekking tot de afstand van rijbaan tot woning? Ik kan me voorstellen dat hier minimaal een voetpad tussen moet komen, wat nu niet het geval zal zijn. Hopelijk kunt u mij hiermee verder helpen. Alvast heel erg bedankt!

Deel deze vraag

2 Reacties

Wist u van het nieuwbouwplan? Anders kunt u recht hebben op planschadevergoeding. Ik kom nog terug op uw andere vraag.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****
Reactie van de vraagsteller
Heel erg bedankt voor de snelle reactie! Ik wist van de erftoegangsweg, alleen was ik in de veronderstelling dat er wel een voetpad tussen de woning en de erftoegangsweg zou komen. In het originele plan was dit het geval, omdat de woning die ik gekocht heb in dat plan gesloopt zou worden en verder weg van de erftoegangsweg een nieuwe woning gebouwd zou worden. Nu heb ik de woning gekocht en laat ik hem staan, maar de woning staat in het plan precies op het voetpad. Eigenlijk hebben ze nu gezegd, ok, dan laten we gewoon dat voetpad weg. Daardoor ligt mijn woning dus strak tegen de erftoegangsweg. En inderdaad in mijn contract is planschade opgenomen waardoor ik daar geen recht op heb. Vandaar dat ik hoop dat er ergens wettelijke bepalingen over zijn, wat ik me wel voor kan stellen. Is ook beetje gek, een rijbaan strak tegen een woning. Alvast heel erg bedankt voor de hulp en de moeite, en hopelijk kunt u me met de andere vraag ook verder helpen!

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm