Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Auteursrechtelijke inbreuk. Op mijn twee websites heb ik een foto gebruikt inclusief bronvermelding naar de site waar ik de foto heb gevonden. Recent heb ik een brief ontvangen van een vertegenwoordiger van een stockfoto leverancier dat ik een auteursrechtelijk inbreuk heb begaan door de foto zonder toestemming te gebruiken. Zij stellen voor om een bedrag van bijna €750,- te betalen om de auteursrechtelijke inbreuk op minnelijke wijze in orde te brengen.

Dit bedrag lijkt mij erg hoog. De vermeende inbreuk is zeer gering. De foto's staan op pagina's die weinig zijn bezocht en er is geen direct winstoogmerk. Bovendien heb ik de foto direct verwijderd en gaat dit bedrag ook over gebruik in het komende jaar.

Ik heb het volgende ondernomen:
- Gevraagd van wie het auteursrecht heb geschonden?
- Aangegeven dat ik tot een schikking wil komen.
- Een bedrag betaald dat lager is dan gevraagd.

Hier zijn ze niet akkoord mee gegaan. Ik heb nu een nieuwe brief opgesteld waarmee ik onderbouw hoe ik aan dit bedrag ben gekomen.

Mijn vraag:
Is het mogelijk om hierover met iemand van gedachten te wisselen? Wat moet er gebeuren om hiervan af te komen, zonder het exorbitante bedrag te betalen. Ik hoop dat jullie kunnen helpen.

Alvast bedankt!

U hebt er in ieder geval recht op om te weten wiens rechten u zou hebben geschonden. Meestal lossen de acties die u hebt ondernomen het probleem wel op, dus u zou kunnen overwegen om verder niets te doen en af te wachten. Garanderen dat er niets van komt kan ik u echter niet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag