Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Al 2,5 jaar werk ik in verschillende ploegendiensten van 5:30u - 13:30u en van 13:00 - 21:00 volgens een 40-contract. Echter in ons contract staat dat de normale werktijden van 08:30u - 17:00u zijn met een half uur lunchpauze per dag.
Nu ben ik altijd betaald geweest volgens een 40-uren contract met dus de lunchpauze doorbetaald. Hier zeg ik wel bij dat we tijdens de lunchpauze gebeld konden worden door de klant die we te woord moesten staan of door bijvoorbeeld een leverancier die iets kwam afleveren waardoor we naar het magazijn moesten om dit pakketje aan te pakken.
Nu heb ik onlangs wat fouten in het contract ontdekt waardoor ik recht heb op meer salaris en nu wil mijn project manager dat half uur lunchpauze terugvorderen. kan dit zomaar?

Dat ligt eraan of er sprake is van een fout van de werkgever dat de lunchpauze doorbetaald is. Mocht er sprake geweest zijn van een fout, dan is de kans groter dat de werkgever het kan terugvorderen. Helemaal zeker is dat niet, indien jij tijdens de lunchpauze nog geregeld moet werken. Mocht je hulp nodig hebben bij het communiceren/corresponderen met jouw werkgever, dan kun je rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag