Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn werkgever wil mij na 2 jaar ziekte een aanbod doen voor een vaststellingsovereenkomst met Transitie-vergoeding. (I.v.m. iVA 80-100%). Ik heb echter ook nog recht op een forse nabetaling van niet opgenomen verlofuren, Nu is mijn 1e vraag: gaat het bij deze uren wel of niet om uitbetaling van salaris c.q. vakantiegeld. Indien dit zo is dan zou ik dit nl. moeten opgeven aan het UWV en anders niet. Mijn 2e vraag is: kan/mag ik het bedrag van deze uren samenvoegen bij het Transitie aanbod van mijn werkgever. Zo krijg ik een totaal bedrag onder de noemer Transitie vergoeding en dan zou ik niets met het UWV te maken hebben.

Uw werkgever gunt u klaarblijkelijk wat. Uw werkgever zou namelijk ook kunnen opteren voor een slapend dienstverband. In dat geval blijft u in dienst, maar krijgt u alleen geen salaris en vervallen uw verlofuren na verloop van tijd.
U kunt verder samen alles afspreken in een vaststellingsovereenkomst.
Het is echter in uw situatie wel verstandig om niet het onderste uit de kan te willen. Het vogeltje zou wel eens over het touwtje kunnen wippen.
U kunt het voorstel laten beoordelen door een deskundige.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Helaas is dit antwoord niet helemaal wat ik bedoelde. De vraag is: is uitbetaling verlofuren nu wel of geen salaris- c.q. vakantiegeld uitbetaling. Indien geen salarisuitbetaling dan denk ik dat ik dat niet aan het UWV zou hoeven te melden en heeft dat geen consequenties voor mijn IVA uitkering. Valt uitbetaling wel onder salaris c.q. vakantiegeld dan denk ik dat ik verplicht ben om het wel te melden met mogelijke financieel consequenties v.w.b. mijn IVA uitkering.


Verlofuren is m.i. hetzelfde als vakantie-uren. Overigens begrijp ik niet waarom u het niet sowieso meldt.
Ook begrijp ik niet waarom uw werkgever u al deze extraatjes cadeau wil doen. De werkgever heeft immers al 2 jaar doorbetaald zonder dat daar een prestatie tegenover stond.
Verder begrijp ik niet dat als de werkgever u deze douceurtjes gunt, u niet kunt regelen dat dit onder het kopje 'transitievergoeding valt.'
Ik wil u wel van dienst zijn, maar moet uiteraard wel weten hoe de vork in de steel zit en waar u op uit bent.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag