Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex vrouw en ik zijn 9 jaar geleden gescheiden, wij hebben 3 kinderen samen. We hebben toen een convenant op laten stellen en daarin is vastgesteld dat zij een (klein) bedrag mee moest betalen aan de hypotheek, ik ben in het huis blijven zitten zodat er voor de kinderen zou weinig mogelijk zou veranderen. Ze heeft met onze oudste geen contact en de middelste wil nu ook bij mij blijven wonen. (Ze heeft geen draagkracht om allementatie te betalen.)
Zij heeft 9 jaar geleden haar nieuwe vriend leren kenen, daarmee heeft ze ook een huis gekocht (een 2e huis). Niemand snapt hoe dit mogelijk is, en ik ben bang dat ze ons huis al een soort onderpand heeft gebruikt (overbruggingshypotheek?) , maar kan dat zomaar zonder mijn toestemming? Maar nu gaat ze ook scheiden met haar nieuwe partner, en geeft ze aan niet meer mee te betalen aan het huis wat ze samen met mij heeft gekocht. Dit huis staat al 9 jaar te koop en krijgen het op geen manier verkocht. Alleen kan ik het niet op brengen, als zij niet meer mee betaald al helemaal niet meer. Wat zijn mijn rechten en wat kan ik doen??

Nee, zonder uw toestemming kan het huis niet in onderpand of beleend zijn. Verder, als uw ex verdeling wenst, en dit is alleen te bewerkstelligen door verkoop, kunt u dit helaas niet tegenhouden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag