Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik en mijn 2 collega's hebben te horen gekregen dat wij boventallig zijn verklaard omdat de locatie waar wij staan waarschijnlijk, dus nog niet zeker, dicht gaat. Wij hebben niks officieel op papier gekregen maar ze pushen ons wel om een andere locatie te zoeken. Ze verwachten dat wij ons flexibel opstellen en eventueel andere tijden en dagen gaan werken.
Wat zijn onze rechten? Moeten wij ons weg laten sturen?

Als de locatie daadwerkelijk gaat sluiten hebben jullie niet veel keus. Om te kunnen beoordelen wat jullie rechten zijn zolang de locatie nog open is, zou ik eerst de arbeidsovereenkomsten moeten bekijken. Je kunt daarvoor rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Het gaat niet alleen om de inhoud van de arbeidsovereenkomsten (mijn collega doelt waarschijnlijk op het eventuele bestaan van een eenzijdig wijzigingsbeding), maar ook of er een Sociaal Plan is of een CAO. Verder moeten werkgever en werknemer zich bij afwezigheid van concrete regels redelijk naar elkaar opstellen (goed werkgever- / werknemerschap).
Jullie probleem gaat overigens pas spelen op het moment dat er concrete voorstellen worden gedaan. Pushen om elders te gaan werken, zou ik me niet te veel van aan trekken.
Om een concreet antwoord te geven op jullie vraag, is dus (veel) meer informatie nodig.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

In mijn persoonlijk contract staat niks over eventuele boventalligheid of over overplaatsing. Wij hebben een cao volgens de contract catering. Wij vinden het gek dat er zo gepushed word terwijl wij niks over boventallig zijn op papier hebben gekregen en nog steeds geen zekerheid is dat de locatie gaat sluiten. Ze willen ons daar weg hebben en mocht het toch openblijven dan draaien ze het met uitzendkrachten is ons gezegd.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag