Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Werk in het ziekenhuis voor 18 uur per week, heb opgezegd, moet 2 maanden uitwerken, heb echter 70 overuren (JUS) en 40 vakantie uren uit 2016, nu wil mijn werkgever mij verplichten om tot de laatste dag uit te werken, ik wil echter de laatste maand verlof opnemen, in mijn geval 40 vakantie uren en 25 JUS uren, in de CAO ziekenhuiswezen staat onder artikel 6.2 JaarUrenSystematiek het volgende;" Bij het einde van de arbeidsovereenkomst worden te veel of te weinig gewerkte uren zoveel mogelijk gecorrigeerd binnen de opzegtermijn. Het resterende verschil wordt verzilverd of verrekend met vakantie-uren dan wel ingehouden op het laatste salaris"
Ik toon dus goede wil door 2/3 van mijn JUS uren uit te laten betalen, VAK uren moet ik opnemen als ik goed geïnformeerd ben, wil ik ook.
In hoeverre sta ik mijn recht in deze vervelende situatie ?

Volgens het artikel uit de cao dat jij hebt geciteerd moeten de JUS uren juist zoveel mogelijk worden opgenomen. Ik lees in het artikel niet dat vakantieuren moeten worden opgenomen. Een vakantieaanvraag mag echter op grond van de wet alleen worden geweigerd indien de opname vanwege bedrijfsbelangen niet mogelijk is. Heeft jouw werkgever aangegeven waarom hij wil dat jij doorwerkt? Mocht je hier verder over willen spreken, dan kun je rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag