Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vorig jaar heb ik stage gelopen bij een organisatie. Gedurende deze stage heb ik stagevergoeding ontvangen. Dit jaar zal ik daar weer stage gaan lopen, echter kamp ik nu met het probleem dat er in het cao (2015-2018 en dus ook vorig jaar geldig was) staat de stagevergoeding voor bepaalde functies geldt en dus niet die van mij. Dit heb ik van de p&o afdeling te horen gekregen en zelf ook uitgezocht. Het punt is nu dat ik ervan uit ben gegaan dat ik net zoals vorig jaar weer stagevergoeding krijg, omdat ik destijds dezelfde functie had als nu. Kan ik dit aangeven of is het verloren zaak en pure geluk dat ik vorig jaar wel vergoeding heb gekregen?

Mogelijk is de opsomming niet limitatief , maar er is in de cao ook meestal wel een mogelijkheid om voor aparte gevallen een uitzondering te maken, een hardheidsclausule. Heeft u al een handtekening gezet of bent u akkoord gegaan met het werk?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb nog geen handtekening gezet, maar ben wel akkoord gegaan met het werk. Valt er nog te onderhandelen over de vergoeding? Ik heb bewijs dat ik het vorig jaar wel heb ontvangen.


Ja immers u hebt gedwaald omtrent de vergoeding terwijl de werkgever / stagegever u had moeten inlichten , zeker gezien de voorgeschiedenis.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb het aangekaart per mail, maar mijn stagebegeleidster geeft aan dat zij niks kan regelen. Moet ik het nu bespreken met de p&o afdeling of is het verloren zaak?


U hebt net zo veel rechten als een werknemer en indien u op goede gronden mocht menen dat u een vergoeding zou krijgen echter er is een cao wijziging, dan had u gewaarschuwd moeten worden en de overeenkomst kan om die reden worden vernietigd. U zou ook kunnen stellen dat er nog geen oveeenkomst is . Wilt u daar werken tegen betaling, dan zou ik het inderdaad wel hogerop zoeken ook.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag