Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk in de horeca met een 0 uren contract. Ik heb de laatste maanden (langer dan 3) minmaal 19 p.w gewerkt.

Nu is het volgende gebeurd, er werd gisteren uit het niets aangekondigd met het nieuwe rooster dat ik maar 6,5 p.w ben ingeroosterd (voor minimaal de volgende 2 maanden).
Dit zorgt voor grote problemen met mijn vaste lasten. Maar volgens mij kan mijn werkgever dit niet zomaar doen. Ik heb het volgende gevonden.

Als je 3 maanden volgens een vast rooster hetzelfde aantal uren hebt gewerkt, kan de werkgever niet zomaar stoppen met oproepen. Hij is verplicht je in te roosteren. 
Een werkgever kan je niet als een losse oproepkracht blijven beschouwen als je de afgelopen (ten minste 3) maanden of wekelijks hebt gewerkt, of ten minste 20 uur per maand hebt gewerkt, bijvoorbeeld volgens een vast rooster met een gelijke hoeveelheid arbeidsuren. Volgens de wet heb je in zo’n situatie recht op een arbeidsovereenkomst met een vast aantal uren. Je werkgever is dan verplicht om jou in te roosteren.

mocht dit kloppen en ik ga hiermee naar mijn werkgever. Klopt het dat ik niet kan worden ontslagen als ik niks fout doe...?

Ik hoor graag jullie gedachten

Het vragen om een contract voor een bepaald aantal uur is geen reden voor ontslag. In de horeca kan het echter zo zijn dat je alleen vanwege bepaalde piektijden meer werkt. Het is dan ook niet altijd zo dat je aanspraak hebt op een arbeidsovereenkomst voor dat hogere urenaantal. Mocht je meer informatie willen en/of hulp nodig hebben bij de communicatie met jouw werkgever, dan kun je rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag