Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Im Maart 2016 ben ik ziek geworden en uit rapport van de arboarts blijkt dat ik slecht mobiel ben en volledig arbeidsongeschikt tot op heden.
De werkgever eist dat in Januari 2016 de vakantie doorgegeven is ivm zomerplanning.Ook is het verstandig om als je andere dagen vrij wil zijn deze snel te reserveren,daar anders een ander je voor is.

Ik heb nu een brief ontvangen van de werkgever dat hij 37 dagen van mijn snipperuren afschrijft.
Kan dit zo maar.

Nee, dat kan niet zomaar. Alleen wanneer je die dagen daadwerkelijk vakantie opneemt of wanneer die vakantiedagen zijn vervallen of verjaard. Mocht je hier verder over willen spreken en/of hulp nodig hebben bij het formuleren van een reactie naar jouw werkgever, dan kun je rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Soms wordt bij het aangaan van het dienstverband al afgesproken dat de werkgever bepaalde dagen als vakantie zal/kan aanmerken en dit kan ook een hele zomervakantie zijn, bijvoorbeeld omdat het bedrijf dan is gesloten. Als ik uw vraag goed lees, is dit echter niet het geval en mogen u en uw collega's zelf de vakantie doorgeven. Als er geen afspraken zijn gemaakt over de vakantie, dan is het uitgangspunt dat u bepaalt wanneer u vakantie opneemt en dat de werkgever dit moet toestaan, tenzij er gewichtige redenen zijn om daar niet mee akkoord te gaan. Het maakt daarvoor niet uit dat u ziek bent (voor het aanvragen van vakantie is het oordeel van de arbo-arts wel van belang).

Het is erg belangrijk om te protesteren tegen de afschrijving van uw vakantiedagen, om te voorkomen dat er later discussie gaat ontstaan over het saldo van de vakantiedagen (bijvoorbeeld bij het opnemen van een andere vakantie of bij een eindafrekening als u uit dienst zou gaan) en om een eventuele loonvordering te kunnen onderbouwen. Uiteraard is het ook belangrijk dat dit protest op een gepaste manier gebeurt, zodat de verstandhouding met uw werkgever zo goed mogelijk blijft.

Ik help u graag hierbij. U kunt rechts op mijn naam klikken om contact op te nemen, zodat wij samen een geschikte aanpak kunnen kiezen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag