Stel vraag

Particulier


Gisteren is er een wasmachine bezorgd en geïnstalleerd (extra voor betaald). Wasmachine heeft twee keer gedraaid, waarna de onderburen een lekkage hebben gemeld. Blijkt nu dat de wasmachine niet goed is geïnstalleerd (afvoer buis niet goed aangesloten). In hoeverre is de verkoper van de wasmachine en installatie verantwoordelijk voor de waterschade die is ontstaan door gebrekkig installatie?

In antwoord op uw vraag het volgende;

Omdat u speciaal betaalt heeft voor de installatie, is de 'installateur' uiteraard aansprakelijk voor de nadelige gevolgen hiervan. Zodoende, is het mogelijk dat u de installateur aanspreekt op deze tekortkoming. Wacht niet te lang om hier melding van te maken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank hiervoor. Nu blijkt de lekkage te zijn ontstaan door dat de installateur de oude waterslang van de vorige wasmachine heeft gebruikt en niet de nieuwe die met de nieuwe wasmachine was meegeleverd, en waarschijnlijk ook niet goed opgezet, of na gegaan of die wel waterdicht was (door eenvoudig de kraan open te zetten)

Helaas is de schade bij de onderbuurman enorm (lekkage op drie verschillende kamers). Ik ben met de klantenservice van de verkopende partij in contact. Indien zij moeilijk gaan doen zal ik verder contact opnemen.


Jammer dat er zoveel schade is. Mocht u er niet met de klantenservice uitkomen, dan mag u mij uiteraard direct benaderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag