Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb bij de aankoop van mijn huis in 1994 ook twee appartementsrechten, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de garage en thans afgebroken berging, gekocht.
Nu kreeg ik kort geleden te horen van de voorzitter van de betreffende VvE (hij was er bij toeval achter gekomen) dat er nooit servicekosten voor de twee appartementsrechten was betaald. In overleg met de andere VvE deelnemers is er besloten de servicekosten per 1-1-2017 alsnog te gaan innen. En ook die van de afgelopen vijf jaar. Volgens zijn zeggen mag hij wettelijk, tot vijf jaar terug, nog servicekosten in rekening brengen. Klopt dit?
Voor alle duidelijkheid; ik heb nooit eerder contact gehad met de VvE over deze kwestie, laat staan een (soort) aanmaning.

Met vriendelijke groet.

De vordering terzake de servicekosten verjaart na 5 jaar. Rechtsverwerking kan er soms toe leiden dat de VvE geen vordering in rechte meer kan instellen. Van rechtsverwerking is echter niet zo snel sprake. Er moeten daarvoor gedragingen van de VvEĀ zijn waardoor u erop mocht vertrouwen dat de VvE geen nakoming meer zou verlangen. Enkel stilzitting van de VvE is daarvoor onvoldoende. Kortom: u ben gehouden om de achterstallige servivebijdragen over de afgelopen 5 jaar aan de VvE te voldoen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag