Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Zondag 8 januari 2017 hebben wij een overeenkomst getekend voor de aankoop van een keuken ter waarde van €11.500,- bij Een keukenbedrijf in Groningen. Diezelfde avond hadden we spijt van de aankoop en besloten om contact op te nemen met de verkoper. Deze had aangegeven woensdag 11 januari 2017 weer op de zaak aanwezig te zijn. Op woensdag gebeld en aangegeven dat we de overeenkomst wilden ontbinden. De verkoper gaf aan dat hij er donderdag dan wel vrijdag op terug zou komen. Omdat we niet werden gebeld hebben we vrijdag 13 januari aan het eind van de dag gebeld, echter de verkoper bleek niet aanwezig te zijn. Op zaterdag 14 januari werden we gebeld door de verkoper en gaven we nogmaals aan dat we de overeenkomst op grond van artikel 6 van de algemene voorwaarden van Het keukenbedrijf (binnen 14 dagen zonder opgaaf van redenen de overeenkomst kunnen ontbinden) wilden ontbinden. Op verzoek van de verkoper hem een mail gestuurd. Hij gaf aan eerst overleg te moeten hebben met zijn baas. Voordat we terug worden gebeld zouden we graag informatie willen hebben wat onze rechten zijn. Er is door de verkoper alleen nog maar een tekening met een potlood gemaakt. Omdat het nog onzeker was of de keuken überhaupt geplaatst kon worden ivm een mogelijke draagmuur waren we mondeling overeengekomen dat de overeenkomst bij het niet kunnen verwijderen van de muur ontbonden zou worden. Dus er was, behoudens een schets, nog niets verricht door het keukenbedrijf.

Op internet had ik al iets gelezen over de 30% annuleringskosten die bedrijven hanteren en sommige uitspraken daarover.

Om jullie positie te kunnen beoordelen zou ik de algemene voorwaarden moeten zien. Mocht je willen dat ik daar naar kijk, dan kun je rechtstreeks contact met mijn opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

In antwoord op uw vraagstelling het volgende;

Daar u in de pre-contractuele fase verkeerd, is dit nog niet een volledige overeenkomst. Zodoende, kan men u geen annuleringskosten toe berekenen. Mocht men hier wel een punt van maken, dan valt deze regel, in de voorwaarden, als zijnde onredelijk bezwarend en heeft u de mogelijkheid om de overeenkomst op te schorten of te ontbinden.

Mocht u er niet uitkomen met de leverancier, dan mag u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Indien er vrij ontbindingsrecht is opgenomen in de voorwaarden is er geen probleem lijkt me, maar meestal geldt deze regel alleen bij koop op afstand of buiten een verkoopruimte. Dan, daarna volgt inderdaad of er al sprake is van een echte overeenkomst. Als de belangrijkste hoofdzaken door partijen zjin overeengekomen, dat is afname van een keuken tegen een bepaalde prijs, dan is er voldaan aan de vereisten van een rechtsgeldige overeenkomst. Ook moet er dan worden gekeken of er wellicht andere gronden zijn om te ontbinden of te vernietigen , bijvoorbeeld u hebt onder druk iets getekend of onder misleidende omstandigheden of u dwaalde. Tot slot het annuleringsbeding regelt de schade die de ondernemer lijdt doordat u geen keuken afneemt. In deze situaties kan er onderhandeld worden en het percentage naar beneden bijgesteld ( fors soms) .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag