Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben al 11 jaar trainer/ coach van de wedstrijdselectie van mijn sportvereniging. Onze voorzitters termijn is afgelopen en wil niet herkozen worden, dit geldt ook voor de penningmeester en secretaris. We hebben een als en een bijzondere alv gehouden en dit probleem voorgelegd aan de leden en hun ouders hopende op een oplossing en gegadigden voor het invullen van de vacatures.
Ook trainers zijn er vanwege privé omstandigheden mee gestopt.
Ik ben inmiddels de enige trainer en geef nu 4 avonden in de week training. De penningmeester heeft aangegeven nog een half jaar zijn positie te bekelden voordat ook hij ermee stopt.
Inmiddels heb ik al bijna alle taken van het voorzitterschap en secretaris op mij genomen.
Helaas ben ik ook fulltime leerkracht speciaal basisonderwijs en de sport en het training geven wat mijn hobby en passie was, begint nu een tweede fulltime baan te worden.
De club draaide eigenlijk voornamelijk op de selectie, heeft veel leden en is gezond.

Hoe kan ik deze situatie qua bestuur alleen oplossen, want de vacatures kunnen niet worden ingevuld en ik wil deze vereniging die inmiddels bijna 15 jaar bestaat en waar ik mijn ziel en zaligheid in heb gestoken niet kwijt!!!

Uw vraag is eigenlijk geen juridische vraag; kennelijk is geen van de leden van uw vereniging, met uitzondering van u, bereid of in staat om tijd te steken in het besturen van de vereniging. Eigenlijk past dan de rechtsvorm niet goed bij de feitelijke omstandigheden. Als ik het goed begrijp bent u eigenlijk de enige persoon binnen deze vereniging die bereid is om zich voor langere tijd te verbinden aan de de vereniging anders dan als "lid". Wellicht dat dan een stichtingsvorm beter past. U bent dan enig bestuurder van de stichting en tegen het betalen van een vaste periodieke vergoeding kunnen donateurs van de stichting bij de stichting en met u als trainer/coach sporten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag