Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ivm het sluiten van een winkel heeft mijn collega haar onslag gekregen maar ze krijgt wel geld toe.

Ook ik heb een een andere baan maar nu is mijn vraag: omdat het ontslag van mijn collega nog niet is afgehandeld is het dan in haar belang dat ik wacht met vertellen aan me werkgever dat ik ontslag wil nemen? Niet dat ze door mij haar har geld niet meer krijgt?

Het mag in principe niet uitmaken wat voor bedrag zij krijgt.
Zeker met een transitievergoeding maakt het niet uit of u wacht.
Ook met andere vergoedingen mag het niet uit maken.

Beoordeel dit antwoord:

Indirect kan een opzegging door een werknemer wel gevolgen hebben voor de organisatie en kan het zo zijn dat uw collega wordt gevraagd om weer in dienst te komen of in dienst te blijven (dit hangt natuurlijk ook af van de functie en andere omstandigheden). Als dit gewenst is, kan het uw collega juist helpen als u vertelt dat u afscheid wilt nemen.

Overigens is het wel belangrijk om de ontslagen goed te regelen, zowel voor uw collega als voor uzelf. Door eigen opzegging doet u afstand van het recht op een WW-uitkering (dit kan ook doorwerken in een WW-aanvraag bij een ontslag in de proeftijd bij uw nieuwe baan) en van opgebouwde ontslagvergoeding (transitievergoeding). Afhankelijk van de reden van ontslag, kan het zo zijn dat andere afspraken op hun plaats zijn die voor u voordeliger uitpakken.
Uw collega kan recht hebben op de transitievergoeding en, afhankelijk van de haalbaarheid van de ontslaggrond, op een extra vergoeding. Daarnaast is het goed afspraken te maken die het recht op een WW-uitkering voor haar veiligstellen, het risico op claims van de werkgever in de toekomst verkleinen en de kansen op nieuw werk vergroten.

Ik help u en/of uw collega hiermee graag verder. U kunt de beëindigingsvoorstellen kosteloos naar mij toesturen, zodat ik kan zien of er risico's zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag