Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben 24 jaar en mijn moeder heeft een spaarrekening onder haar naam staan met mijn geld erop dat is weggezet voor mij toen ik kind was. Dit bedrag bevat ook giften voor mij van mijn oma van al die jaren. Bij de belastingdienst heeft zij aangegeven dat dit niet haar geld is.
Nu heb ik vaak conflict met mijn moeder over dit geld en dat ik het nooit onder mij zal hebben en dat het alleen gebruikt mag worden als appeltje voor de dorst of voor een huis enzo.
Nu is het zo dat zij eisen stelt en waarneer daar niet naar wordt gehandeld krijg ik mijn geld niet dus ook niet voor de aanshaf van een huis wanaar wel was gezegt dat het daarvoor was. Afspraken worden niet aan gehoud of ze verdraait haar worden of komt er later op terug dat dat niet kon of dat het teveel moeite kost. Ik heb zelf haar nooit vanaf mijn 18 bewindvoering gegeven en wil dat geld weghalen van haar berijk.
Hoe moet ik dat nu doen?

Probleem is dat het gespaarde geld niet op een kinderrekening is gezet met de bijzondere doelen die u noemt. U zou een procedure moeten starten en de rechter vervangende toestemming laten geven het aan u toekomende geld uit te laten betalen door de bank of op uw naam over laten schrijven. Omdat uw moeder het geld niet aangeeft in box 3 is er wel enige vorm van bewijs , ook zal dat nog nader moeten blijken uit de diverse stortingen. Indien u kunt bewijzen dat dat geld in uw vermogen valt , of uw moeder niet et tegendeel, en er geen schriftelijke bedingen zijn , zou u in beginsel vanaf uw 18e het geld moeten kunnen beheren zoals u dat wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Indien u beschikt over bewijs waaruit blijkt dat dit geld van u is, behoort dat u in beginsel gewoon toe. Ook al staat het niet op een kinderrekening. Indien uw moeder dat geld niet wenst vrij te geven aan u, kan getracht worden middels mediation tot een oplossing te komen. Lukt dat niet, dan zal er een gerechtelijke procedure moeten worden opgestart. Desgewenst kan ik u daarin bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag