Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Ik heb een vraag:
Over twee weken ga ik weer aan het werk. Nu heb ik via een collega vernomen dat mijn vervangster ( schoondochter van de baas) voor vast is aangenomen.
Ik heb mijn leidinggevende gezegt dat ik ervan uit ga dat ik mijn eigen werkzaamheden hou en mijn eigen werkplek.
Ze vertelde mij dat ik sowieso een nieuwe werkplek krijg. Kan dit zomaar?
En kan ze mijn takenpakket veranderen?

Ik hoor graag van u.

Een werkplek in de zin van een andere kamer of een ander bureau, kan. Het takenpakket kan iets gewijzigd worden, maar jij hebt het recht om jouw gebruikelijke werkzaamheden te verrichten.

Beoordeel dit antwoord:

In uw arbeidsovereenkomst is afgesproken wat uw functie is. Die mag niet zomaar worden veranderd. Aanpassing van een functie kan op drie manieren:
- in onderling overleg (dus als u het ermee eens bent)
- eenzijdig door de werkgever als daarvoor een zwaarwichtig belang aanwezig is (en deze mogelijkheid voor de werkgever schriftelijk is afgesproken)
- als de situatie reden geeft voor een aanpassing van de functie, dan mag de werkgever u een redelijk voorstel doen en wordt van u verwacht dat u constructief meedenkt over een oplossing.

Voor wat betreft aanpassing van de werkplek zijn de regels wat minder strikt; het gaat dan om redelijkheid, belangen over en weer, afspraken over en weer etc. op basis waarvan uw rechten worden vastgesteld.

Uit uw vraag begrijp ik dat over twee weken duidelijk gaat worden of uw werkgever uw functie wil gaan veranderen. Voel u vrij om mij te bellen als u dan vragen heeft; aan de hand van de omstandigheden kan ik dan voor u inschatten of de functie mag worden gewijzigd of niet en u adviseren over hoe dit aan te pakken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag