Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


De gemeente wil ons als ouders uitschrijven uit het Brp , aangezien onze kinderen in Thailand op school zitten , We hebben hiervan toestemming van de leerplicht ambtenaar.

Ze denken dat we in Thailand wonen , Dit is raar aangezien we ook in NL verblijven . We weten niet waar dit na zoveel jaar vandaan komt.

Ze hebben al een immigratie formulier opgestuurd. En nog weten we niet waarop gebaseerd.

Ps we hebben allemaal een NL paspoort.

Ja dat klopt : er is een rechtsvermoeden dat de ouders de kinderen volgen naar hun woonplaats en vice versa. Echter dit zou u moeten kunnen weerleggen door te overleggen waar de kinderen wel wonen, of wonen en worden zij geschoold op een internaat?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De kinderen zitten op een internationale school , en verblijven in vakantie tijd in Nederland.
De reden dat ze op een Thaise internationale school zitten is dat we willen dat ze ook de Thaise taal leren aangezien de moeder Thais is . Ps we zijn niet langer dan 8 maanden uit Nederland.
We hebben zins 2 januari een brief gekregen over adres onderzoek wat we na al dezen jaren nog nooit hebben gehad . We hebben hierop gereageerd en niks meer vernomen ,tot vandaag een brief dat we ons maar moesten uitschrijven ,dus een bijlage met een immigratie papier . We snappen hier niks van aangezien er niks is verandert de laatste jaren.


Dat is echt onzin, echter u dient wel te reageren zodat u straks nog bij een onafhankelijk rechter terecht kunt. Krijgt u kinderbijslag voor de kinderen ? Waarschijnlijk zelfs twee maal factor. ?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag