Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben met de scooter aangereden door een auto die door rood reed.

De personen in de auto zeggen dat ik door rood gereden ben en beweren dat zei doordat er 4 mensen bij haar in de auto zaten die als getuigen mag gebruiken is dit zo?

Allereerst vervelend om te horen dat u een ongeval heeft gehad.

In principe mogen passagiers als getuigen optreden. Hun verklaringen zullen waarschijnlijk door de rechter minder zwaar wegen dan als er nog een andere getuige is, die geen relatie met een van de betrokkene heeft. Als er dus nog andere getuigen zijn, dan adviseer ik u daarmee contact op te nemen en te vragen of zij ook een verklaring willen afleggen.

Verder adviseer ik u bij de wegbeheerder het fasendiagram op te vragen van de betreffende verkeerslichten. Als er namelijk onduidelijkheid bestaat over de werking van een stoplicht of over wie er groen had bij een aanrijding op een kruispunt met verkeerslichten, kan dit soms opheldering geven.

Ik wens u heel veel succes.

Beoordeel dit antwoord:

Ik wens u allereerst eventueel een snel en algeheel herstel toe.

Op basis van het aanrijdingsformulier (AF) kan de situatie worden bepaald wie er schuld heeft aan de aanrijding. In het geval u geen tot weinig getuigen hebt kan de analyse van het AF wellicht in uw voordeel werken, als er ook eventueel andere regels zijn overtreden.

Een tip die ik u mee kan geven is om de exacte positie van het ongeval te bepalen via Google. Hiermee kunt u wellicht aantonen via de fasendiagram dat de tegenpartij door rood is gereden.

Als u wilt kan ik een blik werpen op het AF om uw rechtspositie te bepalen. Vervolgens kunnen er dan vervolgstappen worden genomen.

Beoordeel dit antwoord:

In navolging op de bovenstaande antwoorden nog het volgende.
Is de politie ter plekke geweest? Hebben zij alle partijen geoord en is er een proces verbaal opgemaakt? Dan kan dit verbaal worden opgevraagd bij de stichting processen verbaal te Zoetermeer. zodoende kan uw rechtspositie worden bepaald.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

politie is hier niet bij betrokken geweest er is geen schadeformulier opgestelt heb wel de gegevens van de persoon die mij heeft aangereden.


Het is dan zaak de tegenpartij (of diens verzekeraar) aansprakelijk te stellen door alsnog het aanrijdingsformulier in te vullen. Als u wilt kan ik u helpen met de aansprakelijkheidsstelling.

Beoordeel dit antwoord:

Ik sluit me bij B. Biharie aan. Degene die u heeft aangereden zal een andere lezing hebben dan u. Dat kan lastig zijn bij het invullen van het formulier. Verder zou ik in de aansprakelijkheidsstelling gedetailleerd aangeven hoe het ongeval volgens u is gebeurd. Succes ermee!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag