Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Op dit moment woon ik begeleid zelfstandig wonen (Bzw) dit betekent dat ik een huurcontract heb verbonden met mijn zorgcontract. Ik woon nu in een zelfstandig wonen en heb nu huursubsidie, maar omdat het bestemmingsplan van mijn huidige woning veranderd hebben ze voor mij een andere woning geregeld. Dit is niet het probleem maar bij die nieuwe woning heb ik geen eigen toilet meer, maar wel huursubsidie. Dit betekend dus dat ik van een zelfstandige woning moet verhuizen naar een onzelfstandige woning. Mijn vraag is nu mag dat? Want volgens mij mag dit niet.

Volgens mij heb je geen recht op huurtoeslag bij een onzelfstandige woning. Is er een overgangsregeling getroffen voor de bewoners in het bestemmingsplan?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb vandaag ook de belastingdienst gebeld en die zegt wel dat er bepaalde uitzonderingen zijn gemaakt waardoor je wel huursubsidie krijgt bij een onzelfstandige woning. Wat betreft de overgangsregeling, weet ik alleen wat ze tegen mij gezicht hebben en dat is dat we een maand hebben om te verhuizen en dat ze ons meehelpen te verhuizen. Ik heb de documenten zelf niet ingezien.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag