Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


goede dag,

Wij willen als club een motor cros dag organiseren.
Wij hebben een evenementen verzekering maar is het verstandig om deze mensen iets te laten tekenen dat ze mee doen op eigen risico?

ik weet niet in hoe ver wij dan alles gedekt hebben

MVG

Ook al laat u de mensen tekenen, dan nog hangt het van feiten en omstandigheden af of en in welke mate er aansprakelijkheid bestaat in sport- en spelsituaties. Een evenementenverzekering kan een hoop afdekken, maar niet alles in het geval u niet heeft voldaan heeft aan uw bijzondere zorgplicht als organisator. Voor meer info kunt u mij een privebericht sturen door op de directknop te klikken bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik ben gevraagd om in het bestuur te komen van De liberator te Aarle-Rixtel. wij hebben elk jaar een motor beurs en we wilden iets ander.
Daarom hebben er een paar het idee om een soort cros te organiseren gewoon voor de gezelligheid.

ik ga even van her ergste uit, stel er raakt iemand invalide daar het evenement dat wij als club hebben georganiseerd wat zouden dat de gevolgen KUNNEN zijn voor het bestuur en voor mij als persoon.

kunnen ze mij ook persoonlijk aansprakelijk stellen of allen het bestuur van de club??

en kunnen wij de deelnemer zelf verantwoordelijk houden als ze mee doen. het is op een privé terrein dus niet openbaar.

ik wil wel toe treden tot het bestuur maar wil zeker weten dat het op mij persoonlijk te verhalen is als er iets fout gaat.

MVG


In het geval er schade zou zijn ontstaan bij deelnemers kan het bestuur als organisator en niet u aansprakelijk worden gesteld, maar daarvoor is in het algemeen de evenementenverzekering bedoeld. Deelnemers kunnen ook zelf verantwoordelijk worden gehouden voor de schade afhankelijk van het geval.
U zelf bent dus in beginsel niet persoonlijk aansprakelijk. Dit laatste kan alleen als er bij u sprake is van onbehoorlijk bestuur, bv nalaten de boekhouding bij te houden of het nemen van cruciale financiële beslissingen zonder gedegen voorbereiding.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag