Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hallo, ik heb een bus gehuurd voor een verhuizing maar heb in de nacht dat ik hem wou terugbrengen een aanrijding gemaakt (blikschade), gegevens uitgewisseld en de volgende dag verhuurbedrijf gebeld, en vertelt wat er is gebeurd, die beweren nu dat ik op de schadeformulier mijn eigen verzekering in moet vullen?? Terwijl ik geen eigen auto heb maar de schade met de bus gereden heb.. heb ook een eigen risico betaald van 250€
er staat in hun voorwaarde ook: Artikel 5

Al onze verhuur voertuigen zijn WA verzekerd en daarmee is schade aan eventuele
derden gedekt.

Wil de bedrijf de schade nu via mij verzekering afhandelen terwijl ik die niet heb? Of luizen ze mij erin en moet het via hun verzekering gewoon?

Mogelijk dat ze bedoelen dat u uw eigen Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering moet inschakelen. Maar dat is zinloos want die vergoeden geen schade die met een auto wordt toegebracht.
De bus zal neem ik aan verzekerd zijn voor WA en dus zal de schade die is toegebracht aan de andere auto worden vergoed.
Wel is trouwens de vraag wat er afgesproken is over de schade aan de gehuurde bus zelf. Ook die wordt normaal niet vergoed door de eigen Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. De vraag is dan of die verzekerd is bij het verhuurbedrijf?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nouja die heb ik dus niet want ik heb ook geen eigen auto...ik heb de bus gehuurd en in de voorwaarde staat dat de bus wa verzekerd is..en dat bij schade de eigen risico ingehouden wordt van 850€ maar die had ik verlaagd naar 250€.. die zal ik dus waarschijnlijk kwijt zijn nu, maar ik snap niet waarom ze mijn verzekering op de schadeformilier willen hebben terwijl de bus al verzekerd is en op hun naam staat.. dit heb ik nooit eerder meegemaakt.


In beginsel dient u enkel het eigen risico te voldoen bij de door u veroorzaakte schade, mits het eigen risico bedoeld is voor schadegevallen. Dit is meestal opgenomen in de huurvoorwaarden. De schade aan het busje komt daarmee voor risico van het bedrijf. Immers, zij dienen zelf zorg te dragen voor adequate dekking.
Uw eigen verzekering zal u niet verder kunnen helpen. Ik raad u aan de voorwaarden te raadplegen inzake schadegevallen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag