Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben in 2002 (als alleenstaande) van een kamer verhuist naar een 3 persoonsappartement. Mijn inboedel bestond bij de verhuizing uit bij elkaar gescharrelde dingen en krijgertjes van familie en kennissen. Toen hebben mijn ouders besloten mijn nieuw appartement (dus in 2002) op hun kosten in te richten. We hebben gezamenlijk een "bruikleenovereenkomst om niet" opgesteld en ondertekend voor 5 jaar (eind 2002), met daarbij een gedetailleerde lijst wat van mijn ouders was. Deze bruikleenovereenkomst is na 5 jaar (eind 2007) verlengd voor 5 jaar (dus tot eind 2012) en nu elke 5 jaar stilzwijgend. Dit is destijds allemaal gecheckt door de Rechtswinkel en goed bevonden. Dit alles omdat ik in die tijd alcoholverslaafde was. Helaas hebben mijn ouders na al die jaren de aanschafbonnen niet meer en/of bestaan er zelfs enkele winkels niet meer waar we toen delen van het meubilair hebben uitgezocht.

Inmiddels ben ik al 55 (altijd al alleenstaande), en heb dus tot 9 jaar geleden last gehad van een groot alcoholprobleem, allerlei opnames gehad, maar het probleem kwam steeds terug, in die tijd ook ontzettend veel schulden opgebouwd. Toen ik in 2006 door huurschulden mijn huis werd uitgezet ( de goederen in bruikleen zijn destijds ook op kosten van mijn vader opgeslagen bij een verhuisbedrijf) en ik bij de opvang van het Leger de Heils terecht kwam, ging het lichtje pas branden en drink sindsdien geen druppel meer, wel leef ik nog van een Wia uitkering waar al beslag op ligt tot aan de Beslag Vrije Voet, maar daar kan ik mij nog wel mee redden. Toen ik bij het Leger des Heils terechtkwam hebben ze mij ook begeleid naar de Gemeente, ben toen een minnelijk traject ingegaan. Ik kreeg na een jaar weer een eigen (sociaal huur) appartement en werd de bruikleenovereenkomst weer van kracht, na een jaar werd ik dat minnelijke traject uitgegooid omdat ik wat gehandeld had op Marktplaats. Deurwaarderskantoor GGN heeft al jaren beslag op mijn WIA uitkering gelegd, tot aan de beslagvrije voet, en delen e.e.a. na rato met de andere schuldeisers zoals banken. Zij respecteren ook de bruikleenovereenkomst met mijn vader. Dit gaat op zich goed, alleen betaal ik meer aan doorlopende rentes dan dat ik aflos door de beslaglegging. Maar cru gesteld, dat is mijn zaak niet.Nu heb ik dus het geluk dat ik 90% van mijn inboedel al vanaf 2002 in bruikleen heb van mijn vader, dus daar kunnen ze volgens mij niet veel mee. Persoonlijk heb ik dan nog een koelkast, fiets, een tv, een laptop en allerlei prularia zoals planten/gordijnen etc., om het huis wat op te leuken.Die persoonlijke dingen zullen denk ik bij een verkoop nog geen 1000 euro opbrengen, volgens mij dekt dat de kosten van een verkoop (inclusief voorafgaande kosten en zo) niet eens en ik denk dat daar nooit een deurwaarder aan zal beginnen.

Maar waar het nu om gaat is het volgende en daar maak ik mij wel zorgen over:

Ik heb de laatste jaren mijn belastingaangiftes door een derde (geen professional) op laten maken. Deze derde heeft veel te veel aan zorgkosten/studiekosten/giften etc. opgegeven en ik krijg eerdaags een brief waarin zal staan dat ik dat allemaal terug moet betalen. Aangezien de Belastingdienst over 5 jaar terug mag gaan zal het in de duizenden euro's lopen.

Ik schat wel zo'n 20.000 euro.

Mag de Belastungdienst nu beslag leggen op de inboedel die ik al vanaf 2002 in bruikleen heb van mijn vader ? Ik ben een gewone pariculier, dus het heeft niets met zaken te maken.

Nee, da mag niet. De Belastingdienst mag alleen beslag leggen op goederen die van jou zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag