Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij zijn per 1 november in ons nieuwe huis gaan wonen. Er staat een taxushaag op de grond van de buren. Deze haag wordt af en toe gesnoeid door de buurman. Maar toch komt deze ruim een meter over de erfgrens op onze grond. Ook wordt de bovenkant niet gesnoeid en is de taxus zeker zon 6 meter hoog geworden met flinke overhangende takken. Naast de heg is een dierenweide (horende bij ons huis) nu is taxus erg giftig voor dieren. Het eten van een klein takje is meteen dodelijk. Wij zouden daarom graag zien dat de taxus wordt terug gesnoeid naar de erfgrens en ook dat de bovenkant wordt aangepakt zodat er geen afgebroken takjes in de weide kunnen terecht komen. Wij zouden dan op onze grond een schutting willen plaatsen zodat de dieren echt niet bij de heg kunnen komen.
Mogen wij eisen dat ze de heg rigoureus gaan snoeien?

U kunt de buren (liefst schriftelijk indien nodig) melden dat zij de haag dienen te snoeien, bij gebreke waarvan u dit zelf zult doen. Voor de hoogte van de haag bestaan regels volgens de plaatselijke verordening. Meestal mag dit niet langer dan 2 meter zijn.
U kunt op uw eigen grond een schutting plaatsen die voldoet aan de plaatselijke regels (max. 2 meter), zonder toestemming te vragen aan de buren. Komt u er samen niet uit, stuurt u mij dan een privebericht voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankjewel voor uw antwoord!
Wij waren bang te maken te hebben met verjaring waardoor de haag zou mogen blijven op onze grond.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag