Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik ga hier kort een vraag schetsen mbt datingfraude... Ja, ik ben er in getuimeld. En dit nog wel voor 70.000 euro. Goed gek besef ik achteraf... Ik ben hier niet om me te laten veroordelen als dommerik. Die conclusie heb ik zelf al gemaakt...

Ik wil daar dus graag iets van terug zien... Wat zijn mijn optie's om een zo maximale kans te hebben om daar iets van te recupereren? Maak ik kans om er überhaupt iets van terug te zien?

In tegenstelling tot "normale" datingfraude is dit gewoon met een Nederlandse en heb haar ook gezien... Ik heb een naam, maar of die echt is weet ik niet... Ik heb wel een IBAN-nummer van Rabobank en een vodafonemobiel nummer.
Als bewijslast heb ik verscheidene e-mails en sms'en waar ze om geld vraagt en het zal terugbetalen. Het is telkens de laatste keer dat ze het nodig heeft....maar ondertussen is het tot een gigantisch bedrag opgelopen...

Wat kan ik doen...? Hopelijk weet iemand van jullie specialisten raad... Mocht iemand interesse hebben om me in deze zaak bij te staan, hoor ik het graag.

Alvast bedankt voor deze atypische, maar voor mij zeer belangrijke, zaak.

PS: ik ben Belg maar wil dit via Nederland oplossen omdat je dan de landsgrenzen al wegneemt. Of is dit geen goed idee?

U dient te bewijzen dat er sprake is van een lening (dit kan ook d.m.v. e-mail en sms berichten) en niet van een gift. U kunt dan bij de rechtbank vorderen dat het geld moet worden terugbetaald. Indien de rechter de andere partij hiertoe veroordeelt en deze niet betaalt, kunt u de deurwaarder opdracht geven de vordering te incasseren. Als de wederpartij verhaal biedt (bv. doordat er loonbeslag of beslag op de bankrekening kan worden gelegd), heeft u kans om uw geld terug te krijgen. Indien u dit wenst, kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Het is inderdaad belangrijk dat de betaalde bedragen onmiskenbaar leningen zijn. Zo te lezen kunt u dat aantonen, dat maakt uw zaak een stuk sterker.

Ik zou graag met u in contact komen om de zaak meer inhoudelijk te bespreken en de (on-)mogelijkheden met u door te nemen. Neemt u contact met mij op? Overigens zouden de landsgrenzen wel eens erg in uw voordeel kunnen werken. Dit hangt van alle feiten en omstandigheden af die wij kunnen bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag