Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb vorig jaar eind december m'n lease auto ingeleverd ivm beeindiging van m'n contract. Ik had enige tijd daarvoor al bij m'n werkgever aangegeven dat er een deuk in m'n auto zat maar dat ik geen idee had hoe of wanneer, tijdens of buiten werktijd, dit is ontstaan. M'n werkgever gaf aan het niet te melden bij de lease maatschappij met de melding dat ze het misschien niet eens zouden merken. Nu krijg ik in m'n eindafrekening in ene het volledige eigen risico (225 euro) verhaald.
Daarnaast is er nog een schade ingehouden (a 75 euro), deze schade is niet door mij geconstateerd en ook niet door m'n werkgever tijdens het inleveren van de auto, maar pas nadat de lease maatschappij de auto heeft opgehaald.
De vraag is kunnen beide schades wel op mij verhaald worden?
mvg Bram

In antwoord op uw vraagstelling het volgende;

Het is van groot belang of de schade is ontstaan tijdens werktijd of daarbuiten. Als dat koffiedik kijken voor u beiden moet u werkgever maar kenbaar maken dat dat niet zo is. Dit mag geen reden zijn om u verantwoordelijk te houden voor deze schade, terwijl deze op de hoogte is van de situatie.

Mocht u nadere info wensen, dan mag u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag