Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb particulier een auto gekocht (mercedes uit 2011 met 90k op de teller voor 23k euro)
Tijdens de rit terug naar huis vertoonde de auto direct een verborgen gebrek.
Het lampje van de motor ging branden, na het uitlezen hiervan bleek het te gaan om de distributie ketting die van tijd af is.
Een duur grapje wat dus al bekend had moeten wezen.
Ik heb per whatsapp een complete chat wisseling met de verkoper die ook aangaf dit te laten maken op zijn kosten.
Nu loopt dit erg stroef en heb er weinig vertrouwen in.
Wat zouden mijn vervolg stappen zijn en wat is mijn recht?

Zo te lezen hebben jullie de afspraak gemaakt dat de verkoper de auto op zijn kosten laat maken. Mocht hij zich daar niet aan houden, dan kun je overwegen om dit via een gerechtelijke procedure af te dwingen.

Beoordeel dit antwoord:

Er is pas sprake van een verborgen gebrek en non-conformiteit als het om een gebrek gaat dat u niet bekend was of bekend had behoren te zijn. Vooral in verband met dit laatste is het verstandig om bij de koop van een tweedehands auto altijd een aankoopkeuring te laten doen. U heeft al koper namelijk een onderzoeksplicht. Vermoedelijk was dit gebrek dan aan licht gekomen. Heeft u een keuring laten doen? Zo niet, dan komt dit gebrek voor uw rekening en risico, omdat het u bekend had kunnen zijn als u keuring had laten doen. In het onderhavige geval heeft de verkoper kennelijk schriftelijk toegezegd het gebrek op zijn kosten te zullen verhelpen. Dit moet worden gezien als een nieuwe overeenkomst, die de verkoper moet nakomen. Doet hij dit niet en raakt hij ten aanzien van die verplichting na hiertoe te zijn aangemaand in verzuim dan kunt u dan pas middels een gerechtelijke procedure nakoming vorderen. U kunt ook besluiten om de auto door een derde te laten repareren en de kosten op de verkoper te verhalen. In beide gevallen dient u de verkoper nu eerst een sommatie te zenden. Desgewenst ben ik graag bereid om een dergelijke brief voor u op te stellen. Heeft u nog vragen of wilt u rechtsbijstand neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op om te bespreken wat ik voor kan betekenen en wat de kosten hiervan zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag